Startsida / Inlägg

Nära 7500 kommentarer till vår polisgranskning

av Christina Nordh

Aftonbladets polisgranskning – och i synnerhet polisens pinnjakt fortsätter att engagera.

Totalt har redaktionen fått tusentals tips och nära 7 500 kommentarer har skrivits på våra blogginlägg och artiklar.

Här är ett axplock av de senaste.

 

De polischefer som tvingar sina anställda att arbeta endast efter statistik borde få sparken. Polisens jobb är inte att följa upp förutbestämda statistiska mål. Polisens jobb är att hindra brottslighet och lagbrott, för att ge oss medborgare ett bättre och tryggare samhälle att leva i. Eller har regeringen ändrat polisens arbetsuppgifter?

Lotterier tillverkar ett antal lotter med vinster. Då för att följa upp statistiken, så att de alltid går med vinst. Ja, jag jämför polisen med lotterier just nu. Varför, för man kan inte utgå ifrån förplanerad statistik, för att göra ett samhälle tryggare. Människorna i ett samhälle är inte delar av en maskin, som man i förväg kan planera vad de kommer att göra.

Låt poliserna utföra sitt jobb på sitt bästa sätt, utan statistiska krav. Och då året är slut, summera allting till statistiken, och följ upp hur effektiva de har varit. Visst, man kan förutbestämma ungefär hur året kan se ut i början av det. Men den förutsägelsen ska inte hindra poliserna från att utföra sitt jobb korrekt.

Niklas Blomberg

 

Jag kan konstatera att oavsett kvantitativa mål eller inte så kommer polisen att bedriva trafiksäkerhetsarbete. I det arbetet ingår en stor repressiv del för polisens vidkommande. Det betyder att polisen kommer att fortsätta skriva böter för hastighetsöverträdelser tills lagstiftningen ändras. Om ni vill ändra på hur det ligger till i den frågan får ni i så fall bilda opinion för på annat håll än genom att klaga på polisen.

Polis – ej i storstad

 

Det är bara sorgligt att höra dessa så kallade pinnpoliser uttala sig och tar sina beslut och försvarar dem. Såklart en fortkörning är viktigare än ett misshandelsfall, fortkörningen 100 % uppklarad. Misshandeln nedlagd på grund av för få poliser, resten jagar fartsyndare och fildelare och sitter på ändan och vänder papper! Sätt någon på att administrera upp polisen så de gör det de ska göra, vara ute på gator och torg och synas! Alltså ingen internutredning inom polisen.

Åke

 

Vem/vilka har tagit fram pinnjakten från början? Är det Sveriges polischef ska han ha spaken utan fallskärm. Är det politikerna är frågan: När togs det fram? Nuvarande eller gamla regeringen? Dags att röja i skiten! Ett är att anställda civila till vissa typer av arbeten och låta poliserna fotpatrullera tre gånger i veckan i städerna.

Kistakurre

 

Är det meningen att skattepengar ska gå till att leta efter små brott. Dagligen läser vi om kriminalitet på hög nivå, men ingen gör något. För svårt eller inga poäng? Ta alla som sitter och jagar fortkörare på 5–10 km till att hålla ordning i samhället. Skandal med alla trafikpoliser som slipper göra skitjobb. Trodde poliserna var till för att vi skulle kunna ha ett tryggt samhälle, men de gömmer sig bakom skrivbord och lasern för fortkörare.

Lhvied

 

Jag har absolut inget förtroende för den svenska polisen, detta är skandal ju. Klara upp riktiga brott och jaga de farliga i samhället istället för att spela ”duktiga” med sin laserkamera bara för statistik, skandal! Problemet är väl att svenska polisen inte klarar av att lösa riktiga brott. Nej, svenska poliser är ett stort stort skämt!

Camilla

 

Efter att ha jobbat en tung helg med nattpass i city så summerade vårt yttre befäl o-botsskörden efter fredag och lördag. Resultatet var att bara hälften av antalet 941A (Alkoholförtäring i offentlig miljö) inbringats. Då uttalade yttre befälet följande: ”Jaha, och som straff så får ni i dag inte äta gemensamt som brukar göra om vi hinner på söndagarna och dessutom ska ni ha kontroll och skriva böter på cykelljus hela kvällen för att kompensera”. Är detta ett dagis eller?

Hank666

 

Har du ett tips? Lämna det här.