Startsida / Inlägg

Omgångens lag i Premier League

av Kalle Karlsson

Premiär för Veckans lag, som byter namn till ”Omgångens lag” i den här bloggen. Det här är ett inslag som jag har kört i mina tidigare bloggar och som jag vet att många gillar.
Normalt när jag tar ut dessa elvor har jag åtminstone sett 5-9 matcher från en omgång (jag vet, vi har alla våra uppfattningar om vad som är en bra helg).
I helgen hade jag dock frilansuppdrag hos TT så jag missade faktiskt lördagens matcher. Har kompenserat genom att kolla ett par repriser, men jag har mestadels fått förlita mig på andras omdömen den här veckan.

Svåraste knäckfrågan var mittbacksplatserna där det fanns en rad namn att välja mellan. Robert Huth, Martin Skrtel, Joleon Lescott, Grant Hanley och Roger Johnson svarade alla för imponerande insatser. Det finns ju som ni vet bara plats för två så jag var tvungen att välja.
En match som jag såg i sin helhet var Swansea-Arsenal och där hämtar jag fyra av lirarna.
> Angel Rangel var mycket bra och tar den högerbacksposition som brukar orsaka mest bryderier på grund av brist på kandidater.
> Leon Britton och Joe Allen ägde mittfältet och är gjutna.
> Lille Nathan Dyer har hittat storformen efter en tid utanför startelvan och svarade för ett fint 2-1-mål. Han var bäst på plan.
Veckans spelare: Nathan Dyer, Swansea.

Mitt ”Omgången lag”:
Tim Krul, Newcastle
———————————–
Angel Rangel, Swansea
Robert Huth, Stoke
Roger Johnson, Wolves
Leighton Baines, Everton
———————————–
Joe Allen, Swansea
Leon Britton, Swansea
Danny Guthrie, Newcastle
———————————–
Antonio Valencia, Manchester United
Fernando Torres, Chelsea
Nathan Dyer, Swansea

Här är fler som förtjänar omnämnande:
Ali Al-Habsi (Wigan), Joleon Lescott (Manchester City), Edin Dzeko (Manchester City), David Silva (Manchester City), Jonas Gutierrez (Newcastle), Shay Given (Aston Villa), Landon Donovan (Everton), Stephen Ireland (Aston Villa), Jason Lowe (Blackburn), Martin Skrtel (Liverpool), Steven Fletcher (Wolves), Luka Modric (Tottenham), Michael Carrick (Manchester United), Adam Bogdan (Bolton), John Ruddy (Norwich), Steve Morison (Norwich).

***
I min förra blogg hade jag även som tradition att låta er läsare utse ”Veckans floppspelare”.
Så: Vem förtjänar titeln ”Omgångens floppspelare” i Premier League?

***
Kom hem från en sen fotbollsträning och såg att Freiburgs Papiss Demba Cissé är klar för Newcastle. I morgon får ni en analys av den affären under avdelningen ”Done deals”.

***
När jag pustade ut i soffan efter chocken att ha kört dubbla pass för första gången sen… väldigt, väldigt länge sen… hann jag se reprisen av FA-cupmötet mellan Leicester-Nottingham (4-0).
Stackars Forest. Jag såg dem som en playoffkandidat inför säsongen, men allt har gått snett. Gedigna spelare verkar ha tappat allt självförtroende. Lee Camp var mänsklig i målet, veteranen George Boateng gjorde självmål, skicklige Lewis McGugan (åtminstone när jag såg honom i fjol) kom in från bänken, Guy Moussi vände som en Finlandsfärja vid ett av baklängesmålen och Robbie Findley svarade för en horribel miss som kan bli en Youtube-snackis.
Antingen gjorde Steve McClaren ett undermåligt grundarbete eller så är materialet som Steve Cotterill tog över inte bättre än så här.
Får jag tid framöver ska jag titta närmare på krislaget Nottingham Forest.

***
Jermaine Beckford gjorde iallafall bra reklam för sig själv nu när matchen tv-sändes i en rad länder. Tre mål blev dagsverket för den förre Evertonanfallaren.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Martin Björkman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB