Startsida / Inlägg

Omgångens lag i Premier League

av Kalle Karlsson

Manchester United och Liverpool, Everton dominerar helgens elva. Naturligt då dessa lag tog de största segrarna i helgen.
Målvaktsvalet var tufft med Pepe Reina, Hugo Lloris, Brad Guzan och Michel Vorm som alla gjorde starka insatser. Jag väljer dock West Bromwichs Ben Foster som höll siffrorna nere på Stamford Bridge. Han gjorde flest räddningar av samtliga målvakter den här helgen.
I backlinjen får Séamus Coleman platsen till höger tack vare sin fina offensiv. Kolo Touré är given efter sin stormatch igår på Villa Park medan Jan Vertonghen ägde North London Derby. Det var svårare att hitta klockrena alternativ till vänsterbacken, men Patrice Evra visade än en gång att han hittat tillbaka till gammal fin form.
På mittfältet gör Ji-Sung Park sitt första framträdande i elvan. Han var mycket för QPR och spelade fram till segermålet. Steven Pienaar var bäst på plan för Everton, Coutinho lade grunden till Liverpools 4–0-kross och Shinji Kagawa gjorde hattrick mot Norwich.
Framåt var Wayne Rooney (ett mål och två assist) och Luis Suárez (tre mål) så givna man kan bli. Men de räcker inte till i kampen om titeln ”Omgångens spelare”. Jag lyfter istället fram den imponerande försvarsinsatsen av Jan Vertonghen som gjorde några brytningar i Hysén-klass.
Omgångens spelare: Jan Vertonghen, Tottenham.

Mitt ”Omgångens lag” (4-4-2):
Ben Foster, West Bromwich
————————————-
Séamus Coleman, Everton (2)
Kolo Touré, Manchester City (2)
Jan Vertonghen, Tottenham (4)
Patrice Evra, Manchester United (3)
————————————-
Steven Pienaar, Everton (5)
Ji-Sung Park, Queens Park Rangers
Shinji Kagawa, Manchester United (2)
Coutinho, Liverpool
————————————–
Wayne Rooney, Manchester United (7)
Luis Suárez, Liverpool (9)

Siffran inom parentes anger hur många gånger spelaren varit uttagen i ”Omgångens lag” under säsongen.

Här är fler som utmärkte sig:
Brad Guzan (Aston Villa), Pablo Zabaleta (Manchester City), Matija Nastasic (Manchester City), Hugo Lloris (Tottenham), Michael Dawson (Tottenham), Juan Mata (Chelsea), Kevin Mirallas (Everton), Jay Rodriguez (Southampton), Ricardo Vaz Té (West Ham), Winston Reid (West Ham), Stéphane Sessègnon (Sunderland), Pepe Reina (Liverpool), Ashkan Dejagah (Fulham), Michel Vorm (Swansea), Steven Taylor (Newcastle), Ashley Williams (Swansea), Steven Gerrard (Liverpool), Loïc Rémy (QPR).

***
Vem tycker du förtjänar titeln ”Omgångens floppspelare”? Och vem bör lyftas fram som ”Omgångens manager”?

***
Läs mer:
4 mars: ”Taktiska detaljer från helgen”.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan D Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB