Startsida / Inlägg

Mitt lag i Champions Manager

av Kalle Karlsson

Nu är det dags för Champions Manager.
Här är mitt lag i tävlingen.

Att ta ut ett lag till Champions League är svårare än att ta ut till ligaspelet. I Europaspelet brukar tränarna rotera trupperna så fort det finns möjlighet. En hemmamatch mot, låt oss säga, Austria Wien är en chans att vila stjärnorna som annars matchas hårt.
Så ambitionen när chefen bad mig ta ut ett lag var att hitta ett par ”fynd” som vanligtvis sitter på bänken i någon storklubb, men som kan få lira i Champions League.
Iker Casillas kan vara en sådan spelare. Det spekuleras i att Real Madrid-målvakten ska få stå i Europaspelet i höst. Men jag vågar inte chansa med honom från början (om det visar sig att ryktena är nonsens).
Istället hittade jag César Azpilicueta, Chelsea. Han har inte varit ordinarie under hösten i ligan, men bör få chansen i Champions League.
Det är förstås lockande att försöka identifiera ett fynd i Austria Wien eller Steaua Bukarest, men jag har inte funnit någon klockren. Philipp Hosiner, målkung i Austria, är för dyr (4,0 miljoner kronor) för att vara värd en chansning.

Mitt lag i Champions Manager

Salvatore Sirigu – 5,0 miljoner kronor
PSG fick en tacksam lottning och laget bör kunna hålla tätt i åtminstone ett par av mötena med Anderlecht, Olympiakos och Benfica. Sirigu är given förstamålvakt.

————————————————————

Ignacio Abate, Milan – 3,0 miljoner kronor
Högerbacken är given i Max Allegris elva och även om Milans defensiv inte håller samma klass som förr om åren så kan Abate dra in bonuspoäng tack vare sina offensiva räder.

César Azpilicueta, Chelsea – 2,5 miljoner kronor
Har inte fått förtroendet i inledningen av ligaspelet, men det talar för att spanjoren luftas i Champions League. Chelsea har fått en tacksam lottning och har råd att rotera truppen.

Alvaro Arbeloa, Real Madrid – 3,0 miljoner kronor
Hjälpgumman kan spela på samtliga positioner i försvaret, vilket gör att han sällan står utanför laget. Billig för att vara etablerad spelare i en av förhandsfavoriterna.

————————————————————–

Franck Ribéry, Bayern München – 7,5 miljoner kronor
Förra säsongens bästa spelare i Europaspelet, enligt Uefa. Ribéry var magisk när Bayern spelade hem CL i våras och formen verkar hålla i sig. Nyckelspelare hos mästarna.

Sidney Sam, Bayer Leverkusen – 4,0 miljoner kronor
Leverkusen har ett av Bundesligas mest flödande anfall med Sam, Heung-Min Son och Stefan Kiessling. Sam har inlett bra i ligan.

Bernard, Sjachtar Donetsk – 3,0 miljoner kronor
Visade framfötterna i Confederations Cup och det här är en kille som kan ta Europa med storm.

Julian Draxler, Schalke – 3,5 miljoner kronor
Supertalangen bar Schalke i kvalet till gruppspelet. Spelar som offensiv mittfältsspets och bidrar med både mål och assist.

—————————————————————–

Leo Messi, Barcelona – 9,0 miljoner kronor
Messi är dyrast av alla tillsammans med Crisitano Ronaldo. Ändå har över 33 procent av spelarna tagit med argentinaren i sina elvor, vilket vittnar om vilka förväntningar vi har på honom. Har öst in mål i Champions League de senaste säsongerna.

Jackson Martínez, Porto – 5,5 miljoner kronor
Porto har fått en tacksam lottning med Zenit, Austria Wien och Atlético Madrid. Jackson Martínez bör kunna hitta målet mot det motståndet.

Carlos Vela, Real Sociedad – 3,5 miljoner kronor
Har utvecklats enormt sedan flytten till La Real och var förra säsongen en av de bästa yttrarna i La Liga.

TOTAL KOSTNAD: 50 miljoner kronor.

Här kan du ta ut ditt lag till Champions Manager. För att utmana mig i Champions Manager, anslut till ”Kalle Karlsson league”.

***
Hur ser era elvor ut i Champions League Manager? Har ni några tänkbara fynd?

 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB