Att åka fritt fall naken

”Lyssna mer, fråga mer och håll alltid vad du lovar.”

Så säger Edit Künstlicher vars podd I huvudet på en entreprenör jag gästade i förra veckan där hon utlovar att jag ska berätta något folk inte vet om mig. Dessutom delar jag av mig av min charmskola, att jag kan charma vem fan som helst. Men innan jag här tänker delge er mitt allra bästa special-charmknep så ska Edit själv få ge sina bästa råd.

Vilket är ditt bästa beslut?

”Det måste nog vara att jag vågar säga nej till uppdrag kopplade till alkohol, skönhetskirurgi och spel. Det ger mycket pengar och jag skulle troligen kunnat växa snabbare men jag vill inte bidra till mer alkoholkonsumtion och spelmissbruk. Det är jag stolt över.”

Ditt största misstag?

”När jag gjorde en usel rekrytering som nästan kostade mig hela bolaget. Jag anställde en person som visade sig baktala och underminera mig för hela personalen. Det resulterade i att jag blev tvungen att göra rent hus och börja bygga teamet från början. Ett ruttet äpple kan förstöra hela korgen.”

Det bästa rådet du fått?

”Jag har en otroligt bra advokat. Hon vet när man ska gasa och när man ska bromsa. Det är inte alltid rätt att gå i konflikt även om du har lagen på din sida. Man blir lätt fartblind och fattig vid juridiska tvister. En bra advokat hjälper dig undvika dessa. Hennes råd är guld värda!”

Okej, då ska ni få veta hur en riktigt bra säljare (moi) jobbar. Utöver att lyssna, ställa frågor och minnas vad den presumtiva kundens alla barn och husdjur heter föreslår man något som hen till vardags aldrig får höra, något som får hen att glömma sin astrista vardag och får hen att känna sig som barn på nytt.

Mitt bästa knep som alltid funkar är att messa och fråga om vi ska ses om en halvtimme på Gröna Lund för att åka fritt fall. En viss osäkerhet hur eftermiddagen ska fortlöpa är alltid bra. Att det möjligen kan innebära att någons hand smyger in under ett eller annat klädesplagg.

Man är ju fan inte medie- eller pr-hora for nothing.