Startsida / Inlägg

Melodifestivalen!

av Alex Schulman

20.59
Rikard Olsson: :++++:
Marie Serneholt: :+++:
RIkard Olsson är lika bra som han varit rakt igenom, men Marie är lite mer forcerad ikväll. Jag funderar vad det kan bero på. Det kan ha att göra med att manuset är sämre ikväll – är det en ny manusförfattare? Lite mer putslustigheter i manus och de passar henne illa. Jag tycker att hon är som bäst när hon INTE försöker vara rolig eller kvick i överkant, när hon arbetar utifrån sig själv och inte utifrån ett manus som inte passar henne.

20.50
Love generation – Dancing alone: :++:
Förhandsfavoriten och som vanligt kan jag inte riktigt förstå varför. Den är ju fartig och så, men har man inte hört EXAKT den här låten 40 000 miljarder gånger förut? Finns det något som är orginellt här? Nej, det gör det inte. Extra dystert: nu har jag hört alla låtar i årets festival och inser att det verkligen inte finns en enda som kommer att ha ens skuggan av en chans i Eurovision. Otroligt låg kvalitet på låtarna i år.

20.44
Nicke Borg – Leaving Home: :+++:
Vilken härlig röst han har! Och vilken vacker melankolisk låt, så olik de allra mesta man sett i den här festivalen. Det var en härlig sak att lyssna på.

20.38
Linda Bengtzing – E det fel på mej: :++++:
Härligt att få höra en riktig schlager! De är ju utrotade från den här tävlingen. Jag gillar den här låten, refrängen är happy-go-lucky och dessutom en smula vacker när hon sjunger ”kapitulerar jaaaaaag”. Och Bengtzing är ju superproffsig. Förlåt henne för den vidriga klänningen och rästa henne nu till Globen.

20.34
Anders Fernette – Run: :++:
Skön frisyr! Det ser ut som om han sprungit i sidvind till gigget. Jag har aldrig sett killen förut, men han är skön på scen, har härligt leende, bra röst och sådär. Lite synd, därför, att låten inte riktigt håller ända fram. Men refrängen fäster. Kan bli andra chansen för sidvindskillen.

20.28
Linda Pritchard – Alive: :+:
Gud, vad hon brassar på. Det är vindmaskiner och bestämda steg ut mot publiken och fingrar i luften och hand mot barmen och ner på knä och sjunga, sjunga, sjunga, smärta, SMÄRTA, händerna ut mot Universum, handflata ut mot publiken och sjunga, sjunga och så hand upp i luften och så blev det svart, låten är slut. Skönt.


20.23
Lasse Stefanz – En blick och någonting händer: :+:
Det här var generande dåligt. Helt meningslöst. Och dessutom: varför ska de se ut på det där sättet? Varför har spngaren ett läderbälte som slips? Vad pågår? Om vi skickar ut det här rövgänget till Eurovision så kommer jag att förneka att jag är svensk.

20.18
Julia Alvgard –
Better or worse: :++:
Jag tyckte det var härlig scenografi. Den där grejen när de vandrande duschdraperierna följde efter henne på scen var festligt. Och låten är inte så dålig, men herregud: det är ju långt ifrån någon vinnare. Det känns som ett öststatsnummer. Vilket kanske talar för henne, när man tänker efter.

20.11
Melody Club – The Hunter:
:+++:
Ganska härlig låt, faktiskt. De ser lite eljest ut när de står på scen, men refrängen sätter sig genast. Jag och min fru sjunger redan allsång på den när den kommer andra gången. Bra.

20.02
SVT-dåren som FORTSÄTTER ATT GE BALLONGER TILL PUBLIKEN: :+:

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB