Startsida / Inlägg

Min fru i vilt bloggbråk!!

av Alex Schulman

Min fru Amanda har, utan att riktigt vetat om det, varit med om sitt första ”bloggbråk”.

Amanda berättade i sin blogg att hon har en lesbisk kompis och att denna lesbiska kompis en gång berättat för Amanda att Amanda inte anses vara typen som lesbiska tänder på. Amanda hade blivit förundrad av detta och skrev om det på rätt kul sätt – ni kan läsa hennes inlägg HÄR.

En kvinna vid namn Clara driver en blogg som heter ”Underbara Clara”. Hon reagerade starkt på det här. Hon är feminist, tror jag. Hon tyckte inte om att Amanda använde uttrycket ”Flatvän”. Vän som vän, menar hon och frågade sig retoriskt hur det skulle låta om hon plötsligt kategoriserade sina vänner som ”arbetarklassvän”, ”medelåldersvän”. ”mellanösternvän” och så vidare. Läs inlägget HÄR.

Avgör nu för mig: vem har rätt i detta osande bloggbråk?
Har Amanda skitit i det feministiska blå skåpet eller är Clara lite väl ”känslig”?

Jag håller i alla fall på min fru. Hon verkar mycket speciell, denna Clara. Jag läser i hennes blogg att hon fått barn. Hon vill dock inte säga vllket kön barnet har, om det är en pojke eller flicka. Hon tycker inte att det är viktigt. ”Det är en unge och den är frisk”, konstaterar hon.

HA HA HA! Festligt!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB