Startsida / Inlägg

Att erkänna homosexualitet

av Alex Schulman

Fotbollsspelaren Anton Hysén gick ut och berättade att han var homosexuell häromveckan och för det fick han ”kanoners med kredd”, som de skulle säga i säljbranschen. Nyheten citerades i alla stora nyhetskanalen. TV4 rapporterade också om det, men hade lite otur i rapporteringen. Under hela kvällen, genom alla nyhetssändningar, berättade de att ”Anton Hysén erkänner sig nu vara homosexuell”.

Invändningen är ju att homosexualitet inte är något man erkänner, i alla fall inte i Sverige år 2011. Det kanske man erkände i Frankrike på medeltiden. Fast då passade man sig nog för att erkänna en sån sak, det var väl dödsstraff på bögerier på den tiden.

Men formuleringen är så ljuvlig!

Att i TV4 i mars 2011 få höra en myndig nyhetsröst rapportera om någon som erkänner homosexualitet är fantastiskt. TV4 menade inget med det, och de tog tillbaka sen, bad tusen gånger om ursäkt.

Men fortfarande idag kan jag sitta här i min butik och fnissa så att jag gungar i fåtöljen. Ja, herregud, det är roligt det. Nu blev jag uppåt, kanske ska korka upp whiskyn trots allt, ja fan, jag gör det, hej med er nu på ett tag.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB