Startsida / Inlägg

Vad jag är sugen på? FLYGA!

av Alex Schulman

Sugen på att ta ett flyg och resa långt bort till en besynnerlig plats.
Sitta där i flygplansstolen och känna de där platsernas närhet.
Beställa in rödvin av flygvärdinnan. Flaskan är sådär kall som bara rött vin kan vara på flygplan.

Dricka glupskt, mjukna så till den grad att man ler trubbigt åt turbulens. Bita upp påsen, hälla ut de rostade nötterna på en vit servett. Behandla nötterna försiktigt, varsamt, som om det vore knark man hanterade. Meka med nötterna, sortera dem med nerviga, febriga händer.

Beställa in ytterligare en iskall flaska rött. Skruvkorken går inte upp, den har fastnat i gängorna, skruva och skruva, men ingenting händer. Bli hetsig och nervös av detta, känna hur något iskallt vandrar genom ens system, skruva och skruva, helvete och satan, börja slå med flaskan mot stolen framför, väsa och skrika, slå alltmer våldsamt, värdinna springer fram, sir you need to calm down, fortsätta slå, kasta flaskan åt helvete, gråta, bli åter vild, känslan av att vilja ”göra upp” med stolsgrannen, folk ingriper skriker, tumult, var är mitt vin!!! HAN HAR TAGIT MITT VIN! Nödlandning och bäras ut med handklovar, så jävla generande att passera alla tysta passagerare, VAD FAN GLOR NI PÅ, åka polisbil till station, sitta i cell i några dagar, komma ut och sen är det bara på det igen. Flyga flygplan, beställa in en flaska rött.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Joel Holmgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB