Startsida / Inlägg

Fyra tankar om nya ”Gäster med gester”

av Alex Schulman

Att se Gäster med gester var ju att slungas tillbaka till barndomen. Min första känsla: ångest. Men det var ju inte programmets fel, utan barndomens. Tofsen var kvar, den undre raden och den övre var kvar – och en programledare som sitter ner och leder sitt program. Jag är mycket förtjust i programledare som sitter ner och leder ett program där andra står upp. Det krävs att man sitter “mysigt”, precis som Lennart Swahn gjorde när det begav sig, tillbakalutat och lite dandylikt. Jag minns hur Lennart Swahn brukade slicka sig om tänderna när han log, jag tyckte mycket om det, tandslickandet från fåtöljen.

Bland de medverkande fanns varken Inga Gill eller Jarl Borssén, och inte heller Jeija Sundström, som man tyckte var urläcker i sina kroppstrumpor eller vad det var hon hade på sig. Hade hon pyjamas? Jag var inte så road av deltagarna den här gången. Den tradige killen från Allsång på Skansen var med, bland annat. Lena Philipson var duktig på att gissa rätt på charaderna, det var festligt.

Gäster med gester var ju ett program som gick på bästa sändningstid när det begav sig. Och det var säkert vettigt. Men det håller ju inte riktigt för att sändas 20.00 en lördag år 2011. Det här är ju inte alls otrevligt och heller inte dåligt, men det är ju inte stor lördagsunderhållning. Här har SVT gjort ett misstag. Det här ska gå lördag 19.00 eller torsdag klockan 21. Det största värdet som finns i programmet är ju nostalgivärdet, men det gör ju inte att det håller för att bygga en helgkväll på.

Rikard Olsson var ju perfekt som programledare. Trevlig och mysig. Han har ersatt Lennart Swahns blasé-attityd med en vasshet som gör programmet gott. Han får :++++: , men programmet får :+++: .

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB