Startsida / Inlägg

Om jag hade ett bad…

av Alex Schulman

Sitter i köket och skriver på en liten grej, dricker en whiskypinne och tar en kaffe. Saknar möjligheten att ta ett bad. Skulle badrummet varit klart så hade jag lagt mig i ett bad så hett att hud och naglar lossnat från min kropp. Jag skulle badat så hett att färgen i karet flagnat, allt skulle bli metalliskt, mitt hår skulle lossnat från svålen, ligga i brända tussar på vattenytan. Jag hade badat så hett att själva karet formats av min kropp, det hade inneslutit mig, blivit en del av mig och jag hade långsamt sjunkit ner mot botten, snart var det bara ett finger kvar över vattnet, som i Terminator, och jag tittar upp mot vattenytan och försiktigt försvinner glöden i mitt öga och alla öppningar i min kropp öppnar sig samtidigt, jag tömmer en sista gång och så avlider jag och när Amanda vaknar dagen efter så kan hon inte riktigt se spåret av mig i denna fasansfulla röra av hud, hår, naglar och avföring.

Men nu har jag inget badkar och det är stor skada. Får ta mig en liten pinne till, så får det bli.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB