Startsida / Inlägg

En enfaldig webbnisse och en enhällig jury

av Alex Schulman

Jag är helt fast i TV4 News. Jag tycker det är så vettigt och på sin plats att Sverige nu har en riktig nyhetskanal. Mycket fint av TV4 att göra detta, och säkert kommersiellt skitbra. Satt hela dagen på jobbet och tittade på det. Det var fantastiskt, plötsligt blev Sverige en kokande, levande plats. Det kändes som om det hände så otroligt mycket. Det var en brand här borta och ett rån där borta – hela tiden. Jag gick in på deras sajt och läste om satsningen och visionen och sen fastnade jag för presentationen av ankarna på kanalen och konstaterade att någon på TV4:s webb drabbats av den så kallade retuscheringssjukan.

Skärmavbild 2012-01-24 kl. 21.02.09.png

 

Det hela yttrar sig i att man genom retusch och fix förändrar en persons utseende så till den grad att vi inte längre har att göra med en människa. Vi har att göra med en hybrid av något slag. Anna Herdenstam och Peter Lindgren ser ju inte alls så här underliga ut i teven. Jag säger det så att ni inte ska bli avskräckta! Jag vill ju att ni ska titta på TV4 News!

Hur som helst! ett inslag under dagen gjorde mig så uppåt. Det var ett reportage från Guldbaggegalan och reportern gick runt och frågade kändisarna vem de tyckte skulle få Guldbagge. Micke Bindefeld tyckte att Sven Bertil Taube skulle få den och Izabella Scorupco som stod bredvid höll snabbt med. Och reportern, hon kanske var ny och lite nervös. Det hon menade att säga som en avslutande, munter kommentar om att de båda var överens var: ”En enhällig jury, alltså.” Men det som i själva verket kom ur hennes mun var: ”En enfaldig jury, alltså.”

Ja, hon kallade ju duon korkad. Men det gick så snabbt och Bindefeld och Scorupco kanske inte lyssnade, så när reportern frågade om de var enfaldiga nickade båda muntert och sa: ”Ja.”

Det var så roligt!

Kanske var det ett samtal som man ”måste ha varit där” för att se. Men jag har letat och hittar det inte på nätet. Kanske kan någon lägga ut länken i kommentarsfältet, så får ni se. Det var ganska kul faktiskt. Ok. det var allt, hej.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB