Startsida / Inlägg

Rätternas rätt! Här är den! FISKRÖRA!

av Alex Schulman

Jag har vid flera tillfällen i kommentarsfältet fått frågan om jag kunde ge en länk till när jag gav mitt recept på ”pappas fiskröra”, som jag skrev om i en gammal blogg för länge sen. Sanningen är att jag inte hittar länken. Men idag så gjorde jag min pappas fantastiska fiskröra igen och jag bad Amanda ta bilder så att jag återigen kunde ge er receptet på denna ljuvliga rätt. Den är enkel, men frågan är om det finns något godare. Och det är inte bara jag som säger det – Amanda tycker att det är böand det godaste hon ätit. Så ni kan väl prova någon gång!

 

 

Skärmavbild 2012-03-18 kl. 20.18.07.png

Ta fram potäter. Och när ni gör det så är det av vikt att det sker med gott humör. Det ska vara roligt att laga mat.

 

Skärmavbild 2012-03-18 kl. 20.18.17.png

Sätt ner potatisen i vatten och koka. Amanda påstår att det måste vara lock på potatis när man kokar, men pappa hade inget lock och det gick så bra.

 

Skärmavbild 2012-03-18 kl. 20.18.26.png

Ta fram torskfilé! Den kan vara färsk, men det går lika bra med upptinad fryst. Låt den ligga och förbereda sig på att bli stekt.

 

Skärmavbild 2012-03-18 kl. 20.18.35.png

Ta fram morötter. Skiva dem!

 

Skärmavbild 2012-03-18 kl. 20.18.44.png

Ta fram små tomater. Skär dem på hälften! Se upp för barnhänder, för kniven kan vara vass.

 

Skärmavbild 2012-03-18 kl. 20.18.58.png

Ner med det i en skål. Häll ner en massa olivolja.

 

Skärmavbild 2012-03-18 kl. 20.19.08.png

Krydda med italiensk salladskrydda. Det behövs inga andra kryddor, men det är viktigt att du inte är blyg. Du måste verkligen peppra på och då kan det vara en fördel att se lite ”sinnessjuk” ut.

 

Skärmavbild 2012-03-18 kl. 20.19.19.png

Kontrollera torskfilén efter ben. Visst ,det heter FILÉ och om det är en FILÉ så ska det inte finnas några ben, men ibland lämnar de jävla dårarna kvar ben ändå. Ta bort alla ben. Hatar ben i fisk.

 

Skärmavbild 2012-03-18 kl. 20.19.32.png

Ner med vispgrädde i en skål. Det kan ju vara matlagningsgrädde om man är på diet eller så. Calle brukar köra med mjölk, ha ha ha – då blir det inte gott.

 

Skärmavbild 2012-03-18 kl. 20.19.47.png

Ner med ströbröd i grädden. Blanda runt en stund. När du känner lite motstånd när du rör så har du rätt mängd ströbröd i förhållande till grädde.

 

Skärmavbild 2012-03-18 kl. 20.19.59.png

Ner med fisken i en panna. Stek på rätt låg värme. Omedelbart ska du SLITA isär fisken i olika delar. Det kan vara besvärligt, särskilt i början när fisken inte är stekt. Slit utav helvete.

 

Skärmavbild 2012-03-18 kl. 20.20.11.png

När pannan blir varm blir fisken porös blir det enklare att dela fisken. Nu kan du hacka. Du ska pulvrisera fisken i minsta beståndsdelar. Det är kul! Matglädje!

 

Skärmavbild 2012-03-18 kl. 20.20.21.png

Gräddröran har nu blivit ordentligt stel. Var inte orolig. Det är bra! Ner med den i pannan. Blanda om ordentligt.

 

Skärmavbild 2012-03-18 kl. 20.20.31.png

Nu till det viktigaste! Ner med salt! Ordentligt med salt! Jag menar det: salta ordentligt!

 

Skärmavbild 2012-03-18 kl. 20.20.41.png

Okej. Nu tror ni att ni saltat färdigt. Salta då mycket mer! Salta denna fisk som om det inte finns någon morgondag!!!

 

Skärmavbild 2012-03-18 kl. 20.20.50.png

Servera till din fru, som gör tummen upp!

 

Skärmavbild 2012-03-18 kl. 20.21.00.png

Och Charlie gör också tummen upp, fastän den ser lite udda ut. Hon har sminkat sig idag med mammas smink, om ni undrar över hennes ögonbryn.

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB