Startsida / Inlägg

Att försöka lära sig piano

av Alex Schulman

Jag förstår att ni är besvikna på mig. Och jag ska villigt erkänna: jag har varit otrogen. Jag har lagt all min kärlek på en annan. Jag köpte en piano för en vecka sen och sedan dess har jag försökt lära mig det. Jag sitter på kvällarna och nätterna, när Amanda har lagt sig, och försöker lära mig hur det går till. Det är svårt!Men otroligt roligt.

Nu ska jag bli lite mer balanserad i livet. Jag kan inte sitta vid det här pianot hela tiden. Men jag skulle så gärna vilja lära mig min favoritlåt, ”Sista morgonen” av Niklas Strömstedt. Jag har lärt mig ackorden, och sedan fått veta att på ett piano kan man spela samma ackord på 250 000 olika sätt, så även om jag spelar ”rätt” ackord så låter det ändå inte som Niklas Strömstedt. Så irriterande! Men jag kämpar på. Jag ska lära mig detta!

Men jag ska också blogga. Det lovar jag. Ni kanske vill lyssna på när jag försöker spela introt till Sista morgonen? Okej då.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Ebbe Jonsson
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB