Startsida / Inlägg

Lottoproffsen

av Ola Brandborn

Rubriken till den här bloggen är Pokerproffsen, vilket är en sanning med en hel del modifikation. Välkommen till kvällstidningsjournalistiken typ, där allt är ”nakenchock” och ”kungahuset rasar”. Alla vi fyra lämnade en mild reservation till namnet, men i viss mån stämmer det – vi gillar alla att dra en spader och vi jobbar inom pokerbranchen.

Bloggen skulle dock lika gärna kunnat heta lottoproffsen eller bingoproffsen, som en passning till gällande lagstiftning, då poker anses vara ett turspel. Inget kan väl vara mer fel, det ser inte minst jag som jobbar inom branchen och därmed har tillgång till pokerbackoffice på Paf.com. Månad efter månad vinner samma klick spelare. Det är ingen slump direkt.

Poker är inget renodlat turspel som bingo. Poker är heller inget renodlat skicklighetsspel som schack. Jämförelsen med exempelvis Back Gammon är däremot rimlig – båda har turmomentet blanda kortlek/skaka tärning, och båda har skicklighetsmomentet satsa rätt belopp/flytta pjäserna bäst.  

Kalla poker för ett turbaserat skicklighetsspel eller ett skicklighetsbaserat turspel, det gör mig inget, men bunta inte ihop mig med rakt av med bingotanterna, tack!

ola_8bit.png
 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB