Startsida / Inlägg

Den förhatliga bubblan

av Jens Jadbäck

Som väl är har jag redan vunnit ett paket till Vegas. Ikväll kunde jag dock inte hålla fingrarna borta. En $300 turnering med två paket á $6000, 26 deltagare. Ett fint litet övervärde på $4200 med andra ord. Dessutom gott om fisk även om jag kände igen några deltagare som habila pokerspelare.

Turligt nog är jag själv ganska skicklig med korten. Ja, jag vet, jag borde kanske vara mer ödmjuk men utan självförtroendet kommer man ingenstans när det gäller poker. Förutsättningarna var alltså i det närmaste optimala så jag köpte in.

Allt gick inledningsvis enligt plan. Mycket kvalare och alltså ”rädda pengar”, dvs folk som inte är vana att spela på nivån och är alldeles för tighta för sitt eget bästa. Bombade på och tog mig upp till chiplead halvvägs in nästan helt utan showdowns. Orkade trycka på när det behövdes och slank fint undan när jag låg under.

När det var dags för finalbord hade jag bra koll på samtliga spelare. Som lök på laxen hade jag också en betryggande ledning. Med fem spelare kvar tappade jag dock ett par stora potter. Jag kunde inte lägga drag mot tunga bets två gånger vilket var alldeles för dyrt. När vi var tre kvar lyckades jag med en riktigt usel stack få in den med AK mot 10-10. Ingen hjälp och jag åkte ut.

Blir man utdragen så kan man skylla på det. Så var det inte nu. Jag kan inte skylla på något förutom mitt eget usla spel.
Man måste kunna byta växel i turneringspoker. Det är oerhört viktigt, det går inte att understryka nog. Jag brukar vara bra på att lägga i en högre växel runt bubblan och vid större prissteg men den här gången kunde jag inte växla ner och ta det lugnare, spela tightare.

I övrigt är det kul att vår blogg diskuteras så flitigt i svensk ”pokermedia”. Mycket gnäll men desto mer positiv feedback. Skoj! Det mesta gnället handlar dock om att bloggen heter ”Pokerproffsen”. Och nej, vi är inte ”pokerproffs” någon av oss. Vi ville själva inte ha det namnet eftersom vi kände att det lät ganska dumt, men som någon på redaktionen sa: ”välkommen till kvällstidningsvärlden”. Och som sagt, det har ju skapat en del surr så helt dåligt var det kanske inte.

Imorgon börjar kneget igen. Mycket som står på agendan den här veckan (som vanligt). Tänkte en gång för alla boka Vegasbiljetterna nu, det tillkommer folk som ska med hela tiden! En del spelare som åker privat vill haka på vårt gäng. Nåja, något rätt måste man ju ha gjort då.
Tre veckor i Vegas och en veckas semester i New York står på programmet. Kommer att bli swee-et!

Vi snackade dessutom att göra om den här bloggen till videoblogg när vi är i Vegas. Manuset har påbörjats så vi kör ett par avsnitt på prov så får ni säga vad ni tycker efter det.

Sov nu så gott och tänk på att det är lördag imorgon. Alla dagar är lördag för ett ”pokerproffs”!

jens_8bit.png
 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB