Startsida / Inlägg

Flyt på resan

av Jens Jadbäck

Så var en 21 timmar lång resa över. Vi har nu sovit ut men dessvärre är klockan bara lite efter fem på morgonen. Bara att vänja sig.
Vi har dock haft ett otroligt flyt på resan. Vår samlade erfarenhet har betalat sig och även om en resa runt halva jorden alltid är jobbig så har vi lyckats göra det bästa av den.

Här kommer en lista på hur välsignad jag, även känd som WonderBoy (eller nej, men jag borde vara det eftersom jag alltid har en sådan övemänsklig tur), har varit under resan.

1. Ghettouppgraderingen
Min f.d bloggkollega Göran, som även han reser mycket i jobbet, myntade uttrycket ”ghettouppgradering” vilket innebär att man får sitta vid en nödutgång på planet. Detta ger bra benutrymme vilket så klart välkomnas vid atlantflygningar.
Killen som checkade in oss på Arlanda suckade djupt och meddelade att de hade ”för många” barnfamiljer på planet och satte oss alltså vid en nödutgång. Jag jublade högt!

2. Immigration
Köerna vid den amerikanska passkontrollen är som bekant väldigt långa. Det är inte ovanligt att man får köa uppemot två timmar för att komma in. Inte vi inte! Helt tomt i ankomsthallen på Newark International!
Vi hade dock ett annat problem. Våra gröna slips från förra resan satt kvar i våra pass. I amerikanska myndigheters ögon var vi alltså fortfarande i USA och hade varit det de senaste tre-fyra månaderna.

Vi hade förberett oss med lönespecifikationer, gamla boarding cards och kontoutdrag för att kunna bevisa att vi faktiskt lämnat landet. Killen som kontrollerade våra pass bara höjde på ögonbrynen, drog ut lapparna ur passen och sa ”glöm inte de här nästa gång”. Nemas problemas!

3. Spa på flygplatsen
När vi var in transit på väg till Costa Rica på Newark hade Lisa hittat ett spa. Dock fanns det inte tid den gången men igår dök vi in på ”Departure Spa” likt pilgrimsfalkar!
Lisa körde en ansiktbehandling medan jag fick en halvtimmes grym fot- och vadmassage. Det var himmelriket! Har märkt att mina anklar svullnar upp allt oftare vid långflygningar. Är väl normalt nu när man är gubbe antar jag…

4. ”The $20 trick”
Tjugodollarstricket är en gammal skröna som går. Det går till enligt följande; när man checkar in på hotellet och lämnar fram kreditkortet håller man en ihopvikt tjugodollarssedel under kortet och på så sätt får man då en uppgradering av rummet.
Amerikanarna skäms verkligen inte för att ta emot dricks men jag har alltid haft svårt att tro på att det här tricket ska funka. Dock har det intygats av flera pokerspelare så den här gången provade jag. Jag körde på med en femtiodollarssedel för att försäkra ett gott utfall och minsann, det lyckades!

Nu sitter vi i en svit på 21:a våningen i Palace Tower på Caesar’s Palace. 50+ kvm, jacuzzi, dubbla handfat inbäddade i marmor osv. Nu ska vi bara döda jetlaggen, sen börjar resan på allvar!

jens_8bit.png
 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB