Startsida / Inlägg

Things to do in Vegas before you’re dead…

av Erik ”Valterego” Rosenberg

Ola ringde mig klockan fem i morse. Det var följande rad i min senaste bloggpost som hade ställt till det för mig: ”Jag är nämligen inkvarterad på Rio hotell & casino”. Ola trodde att alltså att jag redan var i Vegas, vilket alltså inte stämde. Jag åker den 4 juli, och kommer fram på kvällen den fjärde juli. Det tar egentligen längre tid att resa, men tidsförskjutningen bjuder mig på några timmar på ditresan. Många, speciellt de som inte spelar poker själva och i synnerhet inte läser om poker, frågar vad jag ska göra där. Jadu….i det här forumet antar jag att jag inte behöver gå speciellt mycket in på att man just nu spelar World Series Of Poker där. Den 5 juli börjar huvudturneringen, the main event, vilken jag ska åka över och ”bevaka” som det heter på mediaspråk.

Jag ska alltså skriva hem om vad som händer på plats. Liverapportera kallas det ofta på pokerspråk. Vi kommer att ha en livefeed (länk kommer) där jag så ofta som möjligt ska rapportera om vad som händer, gärna med lite extra fokus på svenskarna och de stora stjärnorna. Vilka är kvar? Vilka går bra? Vilka har åkt ut? Sen ska det blandas upp med lite foton och intervjuer. Med 300 bord att bevaka tolv timmar i sträck kan jag informera om att det är ett rätt bra driv på dagarna.

Vidare tänkte jag använda denna blogg för att skriva lite om olika fenomen och anekdoter på plats, och min andra blogg för lite mer dagboksreportage med fokus på de i min omgivning som inte tycker kortspel är jättesexigt.

Den 5-8 juli spelas fyra startdagar för att alla ska få plats. Den nionde och tionde spelas två andradagar där man slår ihop de överlevande från första dagarna. SEDAN har jag min lediga dag i Vegas. Jag har fått mängder på förslag på vad jag borde göra, från Hoover Dam till Grand Canyon. Just nu ligger nog halvdag vid poolen och halvdag vid cashgameborden bäst till. Har du några andra förslag? Gärna på saker som man inte behöver röra sig ut ur stan för. Feel free att tipsa!

Därefter kör vi sex dar till i sträck, då de spelar dag 3 till och med åtta. När detta är över ska det var nio spelare kvar. The November Nine. Dessa träffas som namnet avslöjar i november för att spela om världsmästartiteln.

Dagen efter att dag åtta är färdigspelad reser jag hem igen. Det blir alltså rätt tajt om tid, och resan har verkligen fokus på jobb. Jag har ändå förmiddagarna lediga, och ska väl försöka se lite av stan.

Jag kommer slänga ur mig några last longest bets bara för ärans skull här på bloggen i nästa vecka, över vilka jag tror går längst av svenskarna respektive storstjärnorna. Vi kanske kan få med mina bloggetörer på banan på det med? För tävlingens skull får man plocka tre svenska spelare respektive tre spelare från all time money list topp hundra. Hur skulle din lista se ut?

Glad midsommar! Be good. If you can’t be good, be careful!

erik_8bit.png
 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan D Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB