Startsida / Inlägg

Varför spela WSOP-events när de suger?

av Simon ”Dybban” Lindell

38 grader i skuggan och jetlag. Jag är fortfarande helt efterbliven i huvudet trots drygt två dagar i Las Vegas. Men jag ska verkligen inte klaga. Jag måste medge att det var kärlek vid första trötta ögonkastet. Jag älskar Vegas. För en pokerspelare är det en drömstad. Man kan spela dygnet runt på alla nivåer, dessutom mot ytterst tveksamt motstånd.

Jag spelade aldrig event #36. Anledningen var att det mest kändes som lotto när startstacken är ynka 3k. Man börjar alltid med tre gången inköpet i marker i WSOP eventen. Kostar det 1,000 dollar får man alltså 3k. 1,500 dollar 4,5k och så  vidare. Eftersom jag håller rätt hårt på mina bankrulle krav är det svårt att rättfärdiga så dyra turrar med så dålig struktur. De flesta spelar de här eventen bara för att det är WSOP, det finns betydligt bättre turneringsalternativ på andra ställen.

Min personliga favorit är the Venetian. De har ett riktigt bra turneringsschema. Varje dag har de en deepstackturre för 350 eller 550 dollar. Jag spelade själv en sådan i går. Deltagarantalet var duktiga 750 spelare. Man behöver alltså inte spela WSOP för att få en fin turneringsupplevelse, och är man ingen highroller så är det bra pengar att vinna om man klonkar  även i en stor 350 dollarsturre.

Värdet på Venetian var helt enormt bra. Medelåldern på pokerspelarna i Vegas är så extremt mycket högre än hemma, Jag har suttit vid bord där jag varit den enda under 60 bast. Det gör ju att spelet blir rätt annorlunda mot vad man är van vid. Och annorlunda behöver inte alltid vara dåligt…

Träffade faktiskt på Ola i samma turre. Verkar som att han också skippar lotto-WSOP och spelar turneringar med bättre struktur. Ola såg väldigt koncentrerad ut, så jag hann bara snabbt fråga hur det gick.”Kallt!” blev svaret. Sen såg jag honom inte mer.

Själv gick det hyfsat spelmässigt. Men åkte efter 12 timmar på en coin med AK mot QQ. Ett ess på floppen fick mig att tro på lite större pengar, men en dam på turn ändrade på det. Slutade 92 av 750 spelare. Surt, då 72 fick pengar. Nu blir det bara cashcame i ett par dagar. Turrarna tar ju sån jädra tid. Jag kommer nog bara att spela ett WSOP-event. Det känns ju löjligt, men har man åkt hit så måste man väl ändå spela ett event. Jag får se det som lotto i sin bästa form.

simon_8bit.png
 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB