Startsida / Inlägg

Svenskarna når inte fram?

av Jens Jadbäck

Inga svenskar syns på några nämnvärda placeringar i resultatlistorna från WSOP (Micke Thuritz är givetvis undantaget). Överhuvudtaget är det ont om kända namn på finalborden i år. Vad ska vi dra för slutsatser av det?

Tja, vi kan ju börja med att konstatera att det finns massor av events kvar att spela. Variansen är som bekant hög i turneringspoker. Man kan dock inte alltid skylla på varians, även om jag ofta hellre skyller på den än tar till lipen när jag förlorar en pott.
Vidare ska vi vara glada att nya stjärnor föds. Att fler namn nämns i media är finemang. Det kan kanske bli en liten Moneymaker-effekt av det, dvs det uppsving pokern upplevde när den dittills okände Chris Moneymaker vann WSOP Main Event 2003.

Den största anledningen till att det inte finns några kända namn i toppen ännu är ju för att jag inte åker över förrän på lördag. Nej då, skämt åsido, men det är ju så att de flesta siktar på Main Event och de flesta svenskarna åker således över under den här veckan. Vi får alltså ge oss till tåls en vecka eller två till, sedan kommer resultaten att hagla, det är jag övertygad om.

jens_8bit.png
 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB