Startsida / Inlägg

Fireball och Bobby’s Room

av Erik ”Valterego” Rosenberg

Har ni någon undrat hur turkisk peppar och kanelbulle smakar om man kombinerar det kan komma till mediarummet och fråga Pokerstarsbloggarna var de köper sina ”Fireballs”.

Jag inledde dagen med att ta en promenad bort till Bellagio, för att kolla hur deras pokerrum såg ut. Jag fick också chansen genom en mycket tillmötesgående floor manager att ta en titt inne i det mytomspunna Bobby’s Room,  där några av världens högsta livecashgames spelas. Många har nog intrycket att det är ett slutet sällskap som träffas där inne, men har man $20 000 över kan man faktiskt skriva in sig på väntelistan. Det är nämligen minimiinköpet för att få spela. Bobby’s  är precist som alla andra kortrum på Vegas kasinon publikt.

DSC_0196.jpg

Man går konstant omkring lite småsnorig på grund av temperaturskiftningarna mellan de luftkonditionerade lokalerna och den kvalmiga värmen här i Vegas.

En av de mest tilltalande sakerna med World Series of Poker ur ett turistperspektiv är att spelare, personal, kringnissar (det är jag bland annat) och railare använder samma utrymmen. När det är paus får spelarna – undantaget några lounger och liknande – trängas med oss andra i matköer och på toaletter. Den ende som jag sett smita ut bakvägen när spelet är avslutat är faktiskt Phil Ivey, och jag förstår honom faktiskt. Det häcklas i Sverige om att ingen känner till pokerspelare utom spelarna själva, men en del av de som är på plats i LAs Vegas är superstjärnor. Phil Hellmuth, Phil Ivey, Doyle Brunson och Tom ”durrrr” Dwan skapar alla ett enormt publiktryck här.

De största namnen på plats är emellertid inte några pokerspelare, utan andra celebriteter. Ray Romano från alla älskar Raymond spelade första dagen men åkte ut. Bruce Buffer, kommentator från UFC är också en stor stjärna, liksom skådespelerskan Shannon Elisabeth. Jason Alexander, som för de flesta är George Costanza i Seinfeld, är i spel nu under dag 2B. Jason håller en mycket god ton både vid och bredvid borden, och tar sig tålmodigt tid för att prata med både fans och medspelare, trots att VÄLDIGT många vill växla några ord med honom.

I morgon har vi den enda spelfria dagen under WSOP main event. Jag har inte spikat aktiviteterna för dagen, men ni lär få höra vad det blev av den.

erik_8bit.png
 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB