Startsida / Inlägg

Kort angående sponsring

av Ola Brandborn

Jag fick en fråga i veckan från en finsk spelare som skulle ner till Prag och spela en tävling som en av Pafs konkurrenter anordnar. Spelaren hade funderat lite på kammaren och läst lite om de groteska pengar som erbjuds spelarna på tv-borden i WSOP för att bära en logotyp från Stars eller Tilt, och kommit fram till att han också ville ha sponsring.

Det var förvisso ett modest förslag han hade, om vi betalade hans flyg eller hotell så kunde han ha ett Paf-märke på tröjan Jag tackade dock nej, med följande motivering.

I princip är det bara värt något ur marknadsföringssynpunkt om spelaren råkar vinna. I och med att det är en konkurrentsajt dessutom, så kanske annonsvärdet vid en eventuell vinst är i storleksordningen ett par tio tusen kronor. Låt oss säga 20.000 kr, och cirka 200 spelare med i tävlingen. Snittspelaren, om det inte är en kändis, skulle då ha ett ”värde” på 100 kronor för att ha märket på tröjan. Inte riktigt de summor spelaren förväntade sig.

Det finns två anledningar för en pokersajt att sponsra spelare. Den ena är kundvård, att sjaternas mest frekventa spelare kan få sponsring som tack för troget spel. Den andra anledningen är strikt affärsmässig, hur många nya kunder kan sajten få genom att sponsra just dig? Det är frågan du behöver svara på – det handlar inte det minsta om hurvida du är en bra spelare, det handlar om hur du kan synas i pressen, vilka kontakter du har utanför den innersta pokerkretsen, vilka andra massmediala vägar du kan nå ut på och så vidare.Kom med ett affärscase, och jag lovar att lyssna!

 ola_8bit.png

 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan D Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB