Startsida / Inlägg

En grogg någon?

av Simon ”Dybban” Lindell

Sprit. Och brudar. Låter som en fin kombination va? Det är pokerbolagens favorit i alla fall. Under live-eventen är det två viktiga ingredienser när det gäller att ge sina kunder en ”upplevelse utöver det vanliga”.

Under EMOP i Barcelona var det samma visa som alltid. Pokerbolagens anställda värdinnor sprang runt i tighta, korta kjolar och serverade sina spelare alkohol. Ofta kan de även tillhandahålla lite massage för stela nackar vid borden. Jag har sällan hört någon manlig pokerspelare klaga på det upplägget. Pokerbolagen vet vad som går hem. Sprit. Och brudar.

På kvällarna fortsätter det i samma anda. Alkoholen flödar när bolagen har sina fester. Jag är den första att erkänna att jag gärna tar emot drinkar. Faktum är att jag nästan inte KAN säga nej till en drink, eller fem. Det där är något medfött tror jag, man ska inte tacka nej när det bjuds, vissa kallar det till och med oartigt. I alla fall hemma i snåla Småland.

Men varför satsar pokerbolagen på tjejer och sprit? Ja, det har jag redan svarat på. Många pokerspelare gillar upplägget. Många pokerspelare dricker ofantliga mängder alkohol. Många pokerspelare är män som gillar tjejer med långa ben och push-up.

Det som förvånar mig är att de flesta pokerbolag efterlyser fler tjejer till pokerscenen och en större bredd bland spelarna. Är det inte dags att börja tänka utanför lådan då? ”Vi dränker ner dom i sprit så tycker dom vi är schyssta” håller liksom inte i längden. En karatefylla kan ju vara kul. Men när man vaknar upp på morgonen med kalsongerna på huvudet och ansiktet i en kaskadspya är inte tacksamhet till bolaget som bjöd på helrör det första man har i åtanke. Och inte är man särskilt sugen på att spela poker heller.

Trots att det var extremt kul på SM i Tallinn förra året har jag bestämt att inte åka till SM på Malta. Klarar inte av mer bakfylla. Jag behöver vila. Det är ju fan att man är smålänning.

Edit: Tydligen är de här pokervärdinnorna så viktiga att pokertube väljer att intervjua dem. Mycket intressant.

simon_8bit.png
 • Tjänstgörande sportredaktör: Jörgen Källström
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB