Startsida / Inlägg

Vidare till dag 2

av Jens Jadbäck

Dag 1a blev en bra startdag för mig. Det enda riktigt stora hotet vid bordet var Anders Henriksson men honom hade jag lyckligtvis till höger om mig. Blev bara en stor pott mot honom som jag ändå försökte hålla nere då jag hade topset på en mycket dragig bräda.

jensSM.jpg
Foto: poker.se

Gjorde ett ganska dåligt spel i den allra första handen och tappade 2k av startstacken på 15k. Tappade kort därefter ytterligare en pott och sedan fick jag lyckligtvis korttorka. Det gav mig utrymme att andas och steama ner lite. Fortsatte sedan tight och behärskat och grindade mig sakta men säkert upp till dubbel startstack.

Efter middagspausen fortsatte jag på inslagen bana och tog småpotter med säkra kort. Var uppe på ca 35k när nyckelpotten kom. En shortstack ställer och jag tittar ner på J-J i lilla mörken. Det handlade om ca 25% av stacken och jag såg att killen började bli desperat. Jag funderade länge och hittade till slut syn. Killen viker upp T-T men träffar såklart en tia på flop. Samma kille hade dragit ut med tvåoutare 4-5 gånger innan (lyckligvis mot andra spelare). En del har mer tur än andra….
Jag fortsatte dock att spela säkert och grindade upp mig till drygt 30k innan dag 1a var slut. Average är 34k har jag för mig.

Medan spelet pågick avgordes också finalbordet i Omaha – ett event Ferit väldigt gärna ville vinna. För ett par veckor sedan lirade vi fotboll i Tumba (grymma konstgräsplaner där förresten) och vi snackade om Ferit skulle lira SM eller inte. Helst ville han ju vara obesegrad men han ville också vinna ett Omaha-event. Och vad som hände vet ni ju…. Tredje raka SM-titeln! Ferit Gabriellson – utan tvekan en svensk mästare!

FeritOmaha.jpg
Foto: poker.se

Idag blir det jobb, vila och häng i vårt fina spa. Imorgon börjar dag 2 och då ger vi järnet!

jens_8bit.png
 • Tjänstgörande sportredaktör: Jörgen Källström
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB