Startsida / Inlägg

Syntax error?

av Jens Jadbäck

Experimentet med snälla listan har börjat visa intressanta resultat. Det har snurrat till ordentligt hos vissa skribenter. Folk verkar inte förstå. Är världen verkligen inte svart eller vit?

Reality.jpg

Det som är både glädjande och skrämmande på samma gång är att det är pokerspelare som kortsluter, dvs folk som borde förstå metagame, implicita odds och varians. Det är skrämmande att man tar avstånd från en snäll lista för att man inte förstår den.
Samtidigt är det glädjande att det är just pokerspelare som har sådana grava problem med både empati och logik då det torde innebära mer pengar i fickorna på oss som faktiskt förstår metagame, implicita odds och varians.

Dessutom får man sig ett gott skratt eftersom de som sågar listan i samma andetag bevisar att den var nödvändig.
Det spelar ingen roll vad man skriver på nätet, det finns alltid någon som ska klanka ner på det. Till och med om man bara skrivit snälla saker. Det var till och med en som var med på listan som klankade ner på det. Svårt att ta en komplimang? Man retar sig på att någon skrivit något snällt om en? Otroligt, eller hur? Tillåt mig småle åt den tanken. Eller ”tanken” är det ju inte, det är verkligheten. Tyvärr…

jens_8bit.png

 

 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan D Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB