Startsida / Inlägg

Söndag hos pokerparet

av Jens Jadbäck

Som ni vet (eller inte vet) så är jag sambo med en pokerspelare. Eller pokerspelerska snarare – Lisa. Det är hon som är klonkomanen av oss och hon har sprungit bra mycket bättre än mig i år, inte minst live. Vi har inte spelat så mycket poker sedan i somras (förutom SM på Malta) men de senaste två veckorna har vi fått ett litet ryck igen. Det har varit full fart både live och online!

GrindLisa2.jpg
Ögonblicksbild på grinden

Efter lite Svenne Banan-göromål idag, dvs helgstäda, gå på lägenhetsvisning och tillagande av söndagsmiddag, bestämde vi oss för att ge oss på söndagsgrinden ikväll. Vi laddade upp med alla nödvändigheter för en lång grindkväll; dvs cola, godis och chips. Ganska degenererat men även grindkvällar har ju sin charm, annars hade vi ju inte valt det livet. Jag slängde upp mobilkameran och förevigade söndagskvällen.

Alla pokerspelare har olika ritualer som fungerar för dem när de kör sina pass. Även om det kanske kan tänkas vara socialt och trevligt att vara två som spelar så har vi våra helt egna ”måsten” under grinden. Spotifylistorna skiljer sig åt ganska markant då hon gillar hiphop och jag rock så det blir lurar på med maxad volym.
Det är också strängeligen förbjudet att snacka om bad beats. Det borde det för övrigt alltid vara. (Jag har väl ca 200 pokerspelare på msn så man får höra ett antal stories varje kväll… ) I alla fall, vill man den andre något så får man ta det på msn. Musiken är viktig för att man ska kunna koncentrera sig och då vill man inte ha störande avbrott i form av frågor huruvida man kan skicka dippen eller hur det går i turneringen.

Vi spelar heller aldrig samma turneringar då vi gillar helt olika nätverk, dessutom spelar hon aningen högre än jag (för att inte tala om att det troligen hade varit ett regelbrott).
Hon hatar att spela mot mig överhuvudtaget. Efter en sit and go turnering i Tallinn förra året vägrar hon att ens sitta vid samma bord som mig. Jag synade i position när hon höjer upp. När floppen kommer säger jag ”lägg dig” och smajlar lite charmigt. Hon blixtviker pocketdamer och jag slänger upp A-2 utan träff och skrattar rått. Det blev ett jävla liv kan jag meddela.

Nej, dags att återgå till liret. Hoppas ni håller tillgodo med halvtaffliga inlägg skrivna såhär mitt i grinden.

Edit: Har förresten inte fått en spänn för att produktplacera Aladdin-asken i bild.

jens_8bit.png

 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan D Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB