Startsida / Inlägg

Liverapportering från Tallinn dag 2

av Erik ”Valterego” Rosenberg

10.00 Och det blev frukost den andra dagen. Imundigar vad som är en förvånansvärt acceptabel måltid för att vara Reval Park. Trevlig frullesällskap i form av Gusten Sjöberg med flickvän. En av fruns största cravings är hotellfrukostar, och vis av hotell Reval Park har jag försökt hålla ned förväntningarna genom att säga att denna hotellfrukost inte är någon riktig hotellfrukost, utan bara ett klåparaktigt försök till sådant. Jag delar gärna med er av det tipset; tryck ned förväntningarna så långt det bara går, allt kommer sedan att framstå som ganska bra.

12.00 Turneringsstart. Hittade pockets tidigt, setminar med framgång. Omvandlar till en kåk på turn och får skapligt betalt på alla gator. Därefter spelade jag som en apa fram till busten tre timmar senare. Jag checkade av alla misstag jag tränat bort online under hösten. När jag senare slogs ut kändes mer som ”Jaha, det där förtjänade jag. Någon borde komma fram och ge mig en hurring för att jag förvaltat min chans så jävla illa.

16.00 Något sen lunch i gamla stan med Rille och Rami från Aqva. Pizzorna var ungefär lika översajzade som Isildurs riverbets, men larvigt gott var det.

20.00 Middag, åter igen på Goodwin. Får med oss sympatiske boråsaren Borne, som är på plats för att liverapportera för Prosharks. Väl på restaurangen sitter en stor del av svenskklanen, så vi ramlar ned vid bordet och avnjuter en riktigt schysst middag.

23.00 ”Sätt en marker på röd 34” säger Frun när vi står vid rouletten. Allt annat än att göra så vore en tokjinx, så jag kastar ner en tia och säkrar med några kors. Klonk. Drygt 50 tillbaka på 3 investerade. Sådär ja. Någon timmes spel vid hjulet gav en fin ROI även om det var modesta nivåer.

00.00 Nu börjar frun fundera på om det kanske ska spelas poker i alla fall. Hon får en snabb crasch course av folk som är bättre pedagoger än mig (tack Schoolbook, Torax, Hogge m fl

2.00 Vi får äntligen plats vid ett sng-bord. Vi är åtta svenskar som alla känner varandra och två ester som verkar ha sminkat sig med betong, för de byter inte min någon gång under spelet. En gång gjorde min bordsgranne ett ljud, jag tror han skrattade men det gick faktiskt inte ens att avgöra när man tittade på honom. Anyhow var det inte helt nöjda med vårt svensktjatter, realtidsförsöken att lära frun poker (inte från mig, jag satt på andra sidan bordet), den något oseriösa approachen. Inte jättesnyggt, men klockan två på natten på kasinots lägsta bord är förutsättningarna kanske inte de bästa.

2.30 Slår ut frun ur grytan. Hon överbettar pre, jag hittar KK och ställer, hon synar med KJo och bärdan blankar. Medspelarna konstaterar muntert: ”Jaha, inget ligga för Valterego ikväll”.

3.30 Slutar trea i grytan. Går till rummet. Somnar.

erik_8bit.png
 • Tjänstgörande sportredaktör: Martin Björkman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB