Startsida / Inlägg

Svepof på kupptäcktsfärd?

av Jens Jadbäck

Fick så sent som igår kväll reda på att jag var en av de utpekade ”kuppmakarna” som Aaron Axelsson namngav i sin blogg häromveckan. Enligt min källa påstods det att jag, Lina Olofsson, Ola Brandborn och William Thorsson skulle initiera kuppförsöket. Vad syftet eller målet med kuppen skulle vara, annat än att få bort sittande styrelse får man förmoda, har jag inte kunnat luska ut.

Edit: Fick dock nyss veta att det var Jens Thorsson och inte jag som var namngiven. Tur det.

Hela debaclet är faktiskt lite småroligt. För det första behöver man ingen sammansvärjning för att ”kuppa” bort Svepofs styrelse. Det räcker ju för tusan med att man går dit med en hamster i fickan så har man egen majoritet och kan göra gnagaren till ordförande.
För det andra så är ju de sammansvurna som grupp vansinnigt osannolik. Ola och Lina går ju way back och själv känner jag Lina halvt om halvt, men något större intresse i ankdammens internpolitik har hon då aldrig visat. Den helt osannolike Anckarström i denna kvartett är William Thorsson. Han och Lina är väl kompisar men Ola lär han ju sky som pesten eftersom vi ständigt försöker utmana det förtryck hans arbetsgivare står för.

Jag hade faktiskt tänkt att hjälpa Svepof lite på traven i vår. I samband med uppstarten av PokerAllsvenskan 2011 kommer NordicBet att hålla en konferens i Stockholm med ett tjugotal klubbvärdar från hela landet. Min plan var att lägga denna konferens samtidigt som Svepofs årsmöte i syfte att ge förbundet och en eventuellt ny styrelse ett lite större mandat än de ca 16 närmast sörjande som annars brukar dyka upp. Jag kontaktade dessutom Axelsson med denna information efter att han skrivit sitt blogginlägg, kanske stärkte det hans misstankar, vad vet jag?

Nu har dock luften gått ur mig. Jag kommer helt enkelt skita i att synka med Svepof och köra vårt race istället. Klubbarna behöver inget Svepof, vad de behöver är en intresseorganisation som värnar om klubbarna ”internt”. Skit i lobbandet, SM och allting annat. Ett nätverk av klubbvärdar som kan tipsa varandra om spelare som kanske inte borde spela av en eller annan anledning, dela kalendrar och allmänt utbyta erfarenheter helt ekelt.

Nu tycker jag visserligen att det behövs en lobbyorganisation eftersom statens hyckleri tar sig diktatoriska uttryck men man behöver inte dra in klubbarna i det. Svepof kan fortsätta med sin politiska agenda, det är ju deras ensak som enskild organisation, men hjälpen till klubbar har väl ändå varit knapphändig så länge någon kan minnas?

Nu blir det lite reklam så är du allergisk mot det kan du sluta läsa här. Om du driver en pokerklubb och vill att ni ska vara med i PokerAllsvenskan 2011 (och/eller på konferensen i Stockholm i mars) så är du välkommen att maila mig på jens.jadback@nordicbet.com

jens_8bit.png
 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB