Startsida / Inlägg

Turneringshand

av DÖDARN

Så, kära läsare, så är det dags igen för er att hjälpa mig reda ut en hand som gav mig mycket huvudbry huruvida jag agerade korrekt ur ett långsiktigt perspektiv. Handen utspelar sig i Estrella Poker Tour, som utspelade sig på Ibiza hela förra veckan. Det var ett €1,000-event och det var tätt mellan de sydeuropeiska fiskarna. Dock fanns en skara på plats som faktiskt visste hur bra turneringspoker ska spelas. Som kommentar kan tilläggas att av de 429 startande slutade jag på 63:e-plats (50 kom i pengarna) efter att ha förlorat en jättepott med KK all-in pre mot 4-5 suit – där jag fick honom att ställa rakt ut för 20 big blinds i ett blindsbattle. Den jäveln fiskade in en stege och satt sen, skrattandes och fnissandes, och upprepande och förbannat tiltande skrockades: ”Ajm såry! Ajm såry!”. Sorry, my ass. Var tyst och vinn din utdragning med lite värdighet istället. 

Sådär, sluttiltat. För omväxlingens skull är denna handanalys en följetång. I denna del är frågan hur jag bör spela preflop och varför. I nästa följer floppanalyser och resonemang kring hans range.

Okidoki, here goes:

Bakgrund

Blindarna är 150-300, 25 i ante. Jag har 31,000 och average är 21,500, startstack 15,000. Min faktiska spelhistorik vid bordet är irrelevant, för duellen utspelas mot ett nytillskott vid bordet. Han är ung och till synes tysk (blek, finnig och med hörlurar tillräckligt stora för att tyda på uselt sinne för smak). Han har suttit vid bordet i tio femton minuter när handen utspelar sig. Tills dess har han redan varit aktiv i flertalet potter och visar på tydligt, aggressiva speltendenser med frekventa höjningar, trebetar och orädsla. Det märks att han vet vad han pysslar med och är en rutinerad ung herre. Han har mig täckt med råge och har uppskattningsvis 40-45,000.

Preflop

Det foldas till mig på knappen. Jag tittar ner på den inte alltför upphetsande 10r-6r, men bestämmer mig för att göra en gammal goding: att stjäla blindarna och antarna. Sagt och gjort höjer jag till 750. Storluren tänker inte särskilt länge förrän han svarar med att skicka tillbaka en kontrahöjning på 2,700. Stora blinden viker. Vad ska jag göra och varför?

/DÖDARN

Superbloggen-DÖDARN.png
 • Tjänstgörande sportredaktör: Martin Björkman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB