Startsida / Inlägg

SNG-analys

av DÖDARN

Idag en sittning jag spelat

Nåt inköp jag tappa’, jag måste ha felat

Marginalerna små

jag långsiktigt klå

En suck-out är grå

Hjälp mig svåra lägen förstå

Sit and gos är en skön omväxling till cash games och turneringar. De känns som en blandning av de båda och ger mig dessutom lite träning inom ett gebit jag ständigt jobbar på: heads-up-spel.

Jag brukar multitabla $50-100 sit and gos. Följande utspelade sig på en $55 sit and go.

Bakgrund

Någon djupare read av min motspelare hade jag inte. Jag hade inte mött honom förut och det var redan i tredje blindsperioden som följande hand utspelade sig (första är 10-20, andra 15-30 och tredje 20-40). Blindsen höjs med såsidär tre fem minuters mellanrum. Mitt enda intryck var att han var ”normalaggressiv”. Ingen tok, men heller ingen passiv mupp. Mer bas än så hade jag inte, därför spelade jag mer systematiskt till en början för att bättre pinpointa hans spelstil för att så småningom hitta luckor att vända till min fördel.

Startstackarna är 1,500. När handen började hade jag 1,420 och han 1,580.

Preflop

Han höjer knapp till 80. Med 7-7 synar jag i stora blinden. Floppen kommer 5-5-8 regn. Jag checkar till honom varpå han kontsatsar 120. Då jag är säker på att jag matematiskt täcker en större del av hans range väljer jag att checkhöja direkt för inte vill jag ge några gratiskort. Jag ser flera fördelar med en floppsyn. Först och främst kommer han aldrig att ge mig kredd för en femma. Om han spelar tillbaka så är han oftare tom än solid. Jag har svårt att se en okej spelare slå tillbaka redan på floppen med en naken åtta eller ens 9-9+. De flesta skulle troligen syna min höjning och i sådant fall slå tillbaka på turn. För de flesta som slaskar på med en flopphöjning i dessa lägen är på bluff-/semibluffstigen och  kommer att veva de flesta turns. Varje vettig spelare vet att det är ett bra mjölkläge att låta flopphöjaren göra bort sig på senare gator. Han synar.

Turn

Turn kommer 10. Inga färgdrag finns, utan brädan är fortfarande regnbåge. Jag checkar och han checkar bakom. Jag checkar av flera anledningar, främst av levlingsskäl. Har han någonting kommer han aldrig att vika om jag vevar vidare. Är han tom är han tvungen att ge upp. Inget större värde där. Om han floatsynat floppen, vilket är sannolikt med tanke på brädan och den ”ofarliga” floppen, så får jag mer värde ut av att checkhöja honom på turn. Jag får in mer pengar/värde och har fortfarande fold equity. Om pengarna ändå åker in så har jag en betydligt större fördel om det sker via en checkhöjning än om jag leder ut turn själv på grund av hans bluff- och floatrange på flopp. Han ger mig inte kredd för mycket på floppen och vill stjäla tillbaka det som han anser är hans på senare gata.

River

River kommer en kung – ett inte så bra kort för min del, eftersom den täcker många överkortsfloatkombinationer. Jag ställer mig tveksam till huruvida han skulle värdesatsa en åtta på river i position. En tia hade han med största sannolikhet skyddat på turn. Jag checkar till honom och han satsar 480. Det ligger 1,240 i potten. Om jag synar och förlorar har jag 560 kvar. Viker jag så har jag 1,040 kvar. De två olika stackarna kommer att betyda hela olika förutsättningar för duellens utgång och chanser.

Vad ska jag göra och varför?

/DÖDARN

Superbloggen-DÖDARN.png

Har du frågor, kommentarer eller funderingar kan du maila mig på dodarn@comeon.com

  • Tjänstgörande sportredaktör: Fredrik Pettersson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB