Startsida / Inlägg

”Facit” Mot Spanjoren

av DÖDARN

Jag anar ugglor i mossen när han sonika visar intresse i potten. Hade han haft någon del av floppen hade han med största sannolikhet lett ut. Någon dam, par, triss eller överpar ger jag honom ingen kredd för. Den enda egentligen sannolika hand är någon form av färgdrag alternativt ett pocketandrapar såsom 99-JJ som han vill checka floppen på för pottkontroll. Men med en saftig turnhöjning bör han inse att loppet är kört och ge vika för bättre vetande händer. De enda riktiga riskhänderna är QQ eller 88 för floppat stål. Men av hans spelhistoria att döma så slöspelar han aldrig denna typ av händer.

Jag svarar med att slå om hans fjöntiga £31 till £86. Baserat på min read ser jag inte att han kan syna med särskilt mycket. Och skulle han mot förmodan syna så kommer jag att skicka en riverkula oavsett. Men, efter en minuts överläggande eller så beslutar han sig för att inte ge min höjning någon kredd och synar. Bastard…

River kommer en röd sjua och jag missar mitt färgdrag och semibluffen förvandlas till en ren bluff. Han checkar till mig och jag har redan bestämt mig för att fullfölja min read och linje. I lugn och ro börjar jag organisera mina marker för att komma fram till en optimal riversatsning. Den får inte vara för stor, för då kommer han att ana ugglor. Inte heller får den vara för klen. Balansen är A och O. Den måste vara stor nog för att skrämmas men också liten nog för att se ut som om den tigger syn. Jag kommer fram till att £136 (potten innehåller £210) är en utmärkt satsning och skickar ut en hög med marker.

Han tänker och tänker och tänker och ordnar prydligt upp en hög innehållandes just £136. Efter mycket dividerande skickar han dem i potten och vänder upp T9! Han tyckte onekligen att hans hand var så stark att han på turn synar en höjning med en dubbel bellybuster när brädan är parad och ett färgdrag ligger ute. Han synar för sex outs som han, om de träffar, inte ens vet om han kommer vinna potten. Kraken kan dra heldött.

Hade en nia eller tia träffat river hade han under inga som helst omständigheter kunnat syna.

GG WP, fisk.

Som vanligt följer du mig slaviskt och dagligen i min blogg (inga ursäkter godtas).

/DÖDARN

Superbloggen-DÖDARN.png

Har du frågor, kommentarer eller funderingar kan du maila mig på dodarn@comeon.com

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB