Startsida / Inlägg

Flyttar in igen…

av Simon ”Dybban” Lindell

Ibland är det som med stjärnorna. Man ser dem där uppe, men förstår inte riktigt. En stjärnhimmel kan vara lika svår att ta in som att några av Sveriges bästa pokerspelare bor i en liten stad som heter Ludvika. 

Ludvika ligger långt bort från allt som stör. Kanske är det just därför som de tre herrarna från samma trappuppgång lyckas hålla fokus? 

Och jag kan inte låta bli att älska det där med att man inte lämnar allt bakom sig. Inte flyttar i väg för sakens skull. Att man stannar kvar där man trivs. Och bara blir bättre och bättre på poker. 

Det är det som är så fascinerande med spelet. Det är ingen materialsport. Visst är det enklare om man börjar med pappas rulle. Men en mångmiljonär till farsa kan inte göra dig till en bra pokerspelare. Det är troligare att det stjälper dig. 

Inför pokern är vi alla lika. Vi har lika stora chanser att bli bra vare sig vi sitter framför datorn i Stockholm, Göteborg eller Ludvika. En dator och uppkoppling mot världen är allt som behövs. Som fotbollsskor och benskydd. 

Nyligen var jag och besökte en av landets största pokersnillen – Adrian Bussman. En av medlemmarna i Team 3000. 

När han visade mig sin gamla dator på skrivbordet i hallen var det rätt sjukt att tänka att en av landets mest framgångsrika spelare satt just där när han spelade poker. Inga lyxiga skärmar, inga konstigheter. Bara ett exeptionellt pokertänk. 

Bara Ludvika mot världen. 

De som vill slippa spela 25/50 euro cashgame för att möta Adrian vid pokerbordet kan göra det på söndag i Svenska Spels Superkval som början 20.00. Där ställer han upp tillsammans med en massa sportkändisar som Calle Järnkrok, Tobias Hysén, Challe Berglund, Johan Arneng och Andreas Jämtin. Så har man chansen att kvala in till SM Main Event för en tvåhunka också. 

Kändisar kan man tycka mycket om. Men när det gäller pokerspelande kändisar tror jag enbart det är av godo. Ju fler kändisar som spelar poker, ju fler människor kommer att spela poker. Så enkelt är det. 

Edit: För de som är intresserade så skriver jag en ny pokerkrönika varje torsdag. Den senaste handlar om veckans besök i Rom, påvens mössa och livets pokerspel. Här hittar ni den. 

byline.png
 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB