Startsida / Inlägg

David Kontra Goliat – En Cash Game-hand

av DÖDARN

Jag bryter tystnaden med en handanalys. Som spoiler-alert kan meddelas att handen är snirkligt och elakt kreativt beskriven i dagens ComeOn!-blogginlägg där också handens utgång berättas. Så om du vill klura på och skriva ner en egen analys, ofläckad från ”facit” så rekommenderar jag dig att inte läsa dagens inlägg.

En störig spanjorsungvalp men okej spelare under låglimits livesammanhang, men katastrof i enligthet med internets oförlåtande tekniska trender, höjer till £12 på vårt £1-2-bord efter att två spelare har limpat. Han börjar handen med knappa £300. Jag sitter direkt efter honom i cut-off med £500 och väljer att ta syn med A5 i klöver eftersom våra stackar är tillräckligt djupa, jag har position och jag förväntar mig att minst en av de två limparna kommer att syna vilket ger extra värde till min spekulativa hand. Givetvis är det inte esset jag suktar efter utan en vacker färg, en svårläst wheel-stege, två femmor på brädan, par plus färgdrag eller varför inte ett floppat eller turnat tvåpar? Möjligheterna är många och förhoppningarna stora.

En av limparna synar och floppen kommer 6-8-Q, regnbåge fast med ett klöver. Limparen checkar, spanjoren likaså och jag checkar bakom.

Turn kommer klöver 6. Limparen checkar, spanjoren leder ut för £31. Vad ska jag göra och varför?

 

Som vanligt följer du mig slaviskt och dagligen i min blogg (inga ursäkter godtas).

/DÖDARN

Superbloggen-DÖDARN.png

Har du frågor, kommentarer eller funderingar kan du maila mig på dodarn@comeon.com

 • Tjänstgörande sportredaktör: Martin Björkman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB