Startsida / Inlägg

Ett möte med Patrik Sjöberg

av Simon ”Dybban” Lindell

I dag drar WSOP i gång!

Jag vet inte hur många svenskar som drar över Atlanten i sommar, men jag tror aldrig jag har haft fler vänner som åker. Bland annat en lillebror. En flickvän. En Mattias. En revisor för pokerförbundet. Eller Stellan ”Ställhan i cykelstället i stället” som vi kallar honom.

Och en två meter lång Patrik Sjöberg. Vi ska spela in lite poker-tv ihop. Jag träffade den gamle världsmästaren över ett gympass nyligen.

Jag får en övernaturlig träningsvärk och vi pratar om varför Patrik kommer bli en bra programledare för ett program om poker. Och om hur hans bakgrund, som ung friidrottsstjärna, inte är helt olik den många unga pokerproffs upplever eller har upplevt.

Den mest fascinerande bilden jag fick av Patrik efter att ha träffat honom var att han alltid tycks ärlig, vare sig det är till för- eller nackdel för honom själv.  Det är underbart att prata med en människa som inte filtrerar alla svar innan de kommer ut. Utan pratar direkt från hjärtat.

Förra året hade jag en tävling som hette ”Dybbans Drömresa”, där två personer vann en resa till Vegas med mig. Guldklimparna Jarne och Hogge fick besöka Vegas för första gången i sina liv. Vi fick uppleva ett par stunder där som förhoppningsvis aldrig kommer att lämna våra minnen.

Jag förstår inte hur det gick till, men tydligen lyser Patrik Sjöbergs stjärna lite starkare än min. Så han har fått ta över tävlingen. Inte namnet dock. Den heter ”Patriks Drömresa”. Påhittigt.

Så om någon är sugen på att vinna resan där man får bo på en Bellagio-svit, gå på shower, käka lyxmiddag och spela en jädra massa poker om man så vill, så är det bara att gå in här och lämna ett bidrag.

Jag kan nog nästan lova att det blir kul…

byline.png
 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan D Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB