Startsida / Inlägg

Dagen då MR_Jimmy föddes, del 3

av Jimmy Jönsson

I maj inträffar den punkt som troligtvis varit mest avgörande av alla enskilda händelser under min karriär. Mitt i min bonusjakt på prima, som tills då gått som på räls, kommer det några rejäla backdagar. 10 inköp försvann som i ett svart hål som aldrig verkade vilja ta slut. Efter sessionen stänger jag ner i panik och letar upp withdraw fliken fortast möjligt. Med intention att ta ut allt jag har inne på sajten får jag upp ett felmeddelande. De har en övregräns som understiger mitt totala belopp som återfanns på sajten. Detta gör att där blir stående ca 1000$ på sajten som måste bli liggandes till veckans slut då gränsen återställs. Ingen vet vad som hänt om denna gräns inte funnits. Sannolikt hade jag suttit nere på lokala ATG-ombudet och hamrat in V75or kombinerat med 64 raders stryktips för att stilla mitt framtida ohälsosamma spelsug.

maj
Maj månad, NL100

Under tiden som hinner passera har mitt huvud fått kyla ner sig och paniken lagt sig en aning. Min hemmabas är numera NL100, trots ett rejält hack i grafen ruskar jag av mig min första riktiga backsession och fortsätter uppåt. Självförtroendet är återvunnet och nu kan inget stoppa mig. 40k händer gick som en dans utan något som helst motstånd, men så en dag. Allt var borta, jag kunde inte vinna, hade jag bara haft tur? Var det som alla troll på forumen skrrev, nätpoker är riggat? Om föregående stycke handlade om min första riktiga backdag, var detta min första riktiga downswing.

juni
Juni månad, NL100

Jag skrattade åt alla som påstod att sajterna riggade spelen för att få mer rake, alla som pratade om downswings och deras ständiga otur. Spela bättre tänkte jag och fortsatte min ignoranta tankebana som ledde mig rätt in i en bergvägg av oflax. Alla som spelat poker har varit där, dagen då du inte kan vinna. Du tillsynes spelar likadant som tidigare men ingen hand står, du kan få in det som skit eller få dina ack vackra kungar förvandlade till skit. Tvivlet i ditt spel börja komma och du kanske till och med omedvetet börja spela annorlunda just på grund av din badstreak. Att jag dessutom lärt mig spela 6-8 bord hjälpte inte, nu tycktes det som pengarna bara rann iväg ännu fortare, fallet var dock annorlunda. Tack vare att jag lärt mig spela fler bord kom sanningen tillbaka fortare och mitt första stora ”hål” (stort back) skulle snart vara borta. Näst kommande månad skulle nämligen komma att bli min bästa någonsin.

Med något sargat självförtroende inledde jag juli trots allt på bästa sätt och grindade mig igenom hela månaden med ett kanonresultat. 74 inköp pressades in, detta på nl100 utspritt över 46k händer. Gissningsvis var detta också en av topphändelserna för viktiga detaljer i min pokerkarriär. Att efter en kortare downswing få smaska in 74 inköp, öste på bra med bränsle på min något slocknande pokereld. Nu kunde min eld istället liknas vid något en pyroman hade stått och gnuggat händerna åt. Månanden kunde bokföras med endast 1 förlustdag, vilket jag aldrig kommer få uppleva igen. Jag kunde väl snart likna mig vid att vara en heltidspelare på riktigt. Med sommarens uttåg och augustis inträde fortsatte allt rullar på fint även en nivå högre, nl200. Sedan är, som det brukar heta, resten historia. Jag har sedan ganska många år etablerat mig på NL400 och allt som rullar över. Jag tänkte avsluta med mina egna ord från 2007. Jag hade där och då transformerats från lågavlönad telefonförsäljare till fullskaligt pokerproffs som bollade med min tidigare månadslön på dagligbasis.

juli
Juli månad, NL100

Jag tycker själv jag har utvecklas väldigt mkt på bara ett halvår, från att varit jätteamatör till att ha börjat närma mig en stabil försörjningsnivå. Att kunna ta smällar och backa flera tusen kronor på en dag utan att bryta ihop. Lärt mig hur jag ska spela, när jag spela, vem jag ska spela mot och använda hjälpprogram. Att kunna välja när man vill jobba, hur mycket eller hur länge är verkligen ett privilegium som man ska värdesätta. Som läget ser ut nu kommer jag fortsätta med pokern ett tag till, en bra rb-deal och nuvarande månad känns stabil. Jag läste i Dawwes dagbok* att någon sa något i stil med, ”att spela in en miljon tar flera år, den andra kan komma en månad senare.” Inte för att jag ska dra in några miljoner per månad men när man skrapat ihop ett kapital kan man börja klättra i nivå, med bra bankrullekrav och ökat kapital ökar också förtjänsterna mycket snabbare har jag insett sista tiden.

*MrDawwe var dåtidens kung på pokerforum.nu, och kunde börja månaden på 0 för avsluta på 1 000 000.

 

Avslutar min bloggserie med lite sköna bilder 🙂

mrjimmytall

unibeto

1891_10151316110421126_150916730_n

IMG_2951

IMG_2670

jimmkör

byline_jimmy_jonsson

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Patric Hamsch
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB