Startsida / Inlägg

Ny världsrekordcash i sommar?

av Dan Glimne

WSOP 2014 BIG DROP

Med tre månader kvar till de riktigt tunga eventen i WSOP i Las Vegas i sommar, kan man konstatera att inte bara har man garanterat minst 10 miljoner dollar till den som vinner Main Event och därmed tar hem den ”officiella” VM-titeln – det kan också bli fråga om dubbla det beloppet i ett annat event, när The Big One for One Drop är tillbaka på schemat.

Förra gången, år 2012, slogs ett antal världsrekord i poker: det var den första turneringen med en miljon dollar i inköp, och Antonio Esfandiari som vann turneringen efter att ha slagit Sam Trickett heads-up kunde stoppa på sig enorma 18 346 673 dollar – även om han fick splitta större delen med ett antal uppbackare – samt det första WSOP-armbandet någonsin av platina. Cashen på 18+ miljoner dollar var inte bara den största pokervinsten i historien, utan också det största förstapriset någonsin i ett sport/tävlingsrelaterat event.

Även i år är inköpet runda en miljon dollar, och liksom 2012 kommer 111 111 dollar av varje inköp att gå till välgörenhetsorganisationen One Drop, som förra gången fick över 5,3 miljoner dollar tack vare det.

Men deltagarsiffran 2012, då 48 spelare deltog, är möjligen på väg att slås. I år har man satt maximum vid 56 platser… varav 23 redan är tagna, av ett antal namnkunniga proffs med ”titelhållaren” Esfandiari i spetsen, av några rika affärsmän som än så länge förblir anonyma, och av tre garanterade satellitplatser:

http://www.wsop.com/news/2014/Mar/4708/SEATS-FILLING-UP-FOR-1-MILLION-BUY-IN-CHARITY-POKER-EVENT.html

Blir samtliga 56 platser tagna kommer förstapriset i årets The Big One for One Drop med hög sannolikhet att landa på 20 miljoner dollar eller mera. Ingen svensk deltog förra gången – vågar man hoppas på blågult deltagande i år, kanske via en satellitvinst?

AABYLINE DAN
 • Tjänstgörande sportredaktör: Andreas Lagnelius
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB