Startsida / Inlägg

Från Loket till Pokermiljonen

av Lina Olofsson

Skrev en blogg om hur Sverige gick och blev en spelnation. Hur det hela började med att man anordnade ett lotteri för att kunna finansiera Stockholms konsthall till det att vi idag spelar på mer eller mindre allt och hur det är en del av vårt samhälle. Snuddar lite vid hur pokern kom till Sverige och skriver just nu på del två som fokuserar mer på pokern och hur boomen kom till Sverige och hur det på en natt kryllade av pokerproffs som fick uppmärksamhet i media och började behandlas som kändisar. Plötsligt gick pokern från att ha varit något som ansågs som lite smutisgt och kriminellt flyttats upp i finrummen och något som var och varannan svensk skaffade som hobby samtidigt som fick fick se andra spela in mångmiljonbelopp.

Ni kan läsa hela bloggen ”Från Loket till Pokermiljonen” genom att klicka på länken!

pokermiljonen
Bild: Expressen

Dessutom kommer jag att berätta om när jag åkte på mitt absolut första uppdrag som reporter för Poker Magazine och skulle skriva om inspelningarna av Pokermiljonen och intervjua alla som spelade. Det kan ha varit bland det roligaste jag gjort under mina tio år som yrkesverksam faktiskt!

byline_lina_olofsson
 • Tjänstgörande sportredaktör: Martin Björkman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB