Startsida / Inlägg

AFK sen Malta

av Lina Olofsson

Det har varit intensiva veckor sedan jag kom hem från EPT Malta. Dels har jag varit rätt sjuk. Jag fick ett samtal från min läkare redan när jag var där nere att mina provsvar visade att det är något som inte står rätt till i min mage och jag har en inflammationssjukdom i tarmen någonstans. Just nu försöker de hitta var och medan får jag gå på flera olika läkemedel för att klara av vardagen. Detta gör att min ork tagit slut och jag gör bara minsta tänkbara. Det vill säga det jag måste för att tjäna min lön. Så är det när man är egen företagare. Det går inte att bli sjukskriven för klappar verksamheten ihop. Jag är glad att jag har förstående uppdragsgivare och en underbar familj som stöttar på alla sätt och vis under tiden och jag har modet kvar. Jag vet att de kommer att hitta rätt och att jag kan få behandling men allt tar tid. Sjukvården är extrem hårt belastad.

Därför har bloggandet här fått stiga åt sidan men kände för att lägga upp ett inlägg nu när jag är på benen och pigg 🙂

Jag har varit på ytterligare en spelkonferens som anordnades av BOS (Branschorganisationen för Online Spel) för knappt två veckor sedan. Det var mycket intressant och jag skriver om den till PokerMagazine nu. Civilminister Ardalan Shekarabi var medverkande denna gång och inte bara via video utan i egen hög person. Än en gång berörde han ”bara” spelmissbruket men det är verkligen inte så bara och en väldigt viktig punkt även om jag gärna sett att han tog upp de andra delar som påverkar vårt samhälle på grund av den nuvarande lagstiftningen såsom att även de som inte missbrukar spelandet faktiskt är rättslösa. Att lagen måste ändras är Shekarabi helt med på och det var skönt att höra att samtliga i panelen som var med höll med. Denna gången slapp vi en representant från Svenska Spel som skulle sitta och påtala varför vi MÅSTE ha kvar monopolet. Vi är förbi det stadiet och jag tycker de borde lägga sina resurser på att försöka arbeta i samma riktning som politikerna och försöka hjälpa till för att få en så pass sund och bra framtid för samtliga hobbyspelare landet runt istället. Då menar jag inte bara pokerspelare utan alla som spelar på oavsett vad det gäller.

Även vår nya ordförande Ulf Engström var med på seminariet och jag är glad att förbundet fortsätter jobba politiskt och jag är väldigt glad att just han gör det för han är en klippa med mångårig erfarenhet och jag hoppas att förbundet får chansen att delta i processen nu när det ska till en omlicensiering och att de under spelutredningens gång ser till att påverka så att inte pokern glöms bort (vilket den lätt gör).

Snart är det Monaco och EPT-finalen och jag hoppas verkligen att jag ska hinna vara lite mer aktiv då här i denna blogg. Annars vet ni var ni hittar mig 😉

byline_lina_olofsson
 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB