Startsida / Inlägg

Ove Sundbergs Las Vegas tips, del 2

av matpok

Jag vill återkoppla lite till mitt förra inlägg om Las Vegas tips.

Ove Sundbergs Las Vegas tips, del 1

En vaken läsare gjorde mig uppmärksam på att jag hade skrivit hotells.com i stället för hotels.com – vilket gjorde att man hamnade på en helt annan site.

Den riktiga länken är alltså:

http://sv.hotels.com/

Sen var den en annan läsare som mailade mig om att han hade hittat ett bra erbjudande när han köpte ett paket med flyg och hotell samtidigt via siten Expedia.

Jag vet att en del väljer att göra detta.

Normalt brukar jag hitta billigare på mina siter när jag bokar hotell och flyg separat än när jag kollar på dessa ”paketresor” – så jag brukar inte kolla på den möjligheten – men denna gång slog han mig med 400kr

Men man skall därför alltid titta på de olika alternativen.

Men oftast väljer Expedia det billigaste alternativet och då riskerar man få en jobbig flygresa med två stopp och en resa som tar upp till 25 timmar totalt. Så var noggrann och titta vilket flygresa som erbjuds.

Ibland är det värt att betala några hundralappar extra för att få en behagligare flygresa.

Personligen väljer jag ett lite dyrare alternativ där jag enbart har en mellanlandning – helst i Europa – och med en total flyg tid på 16 timmar.

Jag tycker det är skönare att ha ett kort resa till tex London/Manchester – för att sedan köra raka vägen till Las Vegas, än att behöva mellanlanda i USA. Fördelen är dels att du slipper bli väckt efter 6 – 8 timmar, för att sedan behöva hämta upp bagaget i USA och droppa bagaget vid en bagagedrop.

Mellanlandar du i Europa så behöver du inte bry dig om bagaget förrän du är helt framme.

Om du väljer att åka ”Ove Sundbergs klass”  så finns det en site som Ola B tipsade mig om.

Det är en site där du kan se vilken plats som har bäst benutrymme i just den  flygplanstyp som du skall åka när du åker tex åker ekonomi.

Siten heter Seatguru.

http://www.seatguru.com/

Att tänka på är att det är bra att packa ett litet ”survival-kit” i handbagaget bestående med fräscha kläder och ombyte för en eller två dagar.

Vid mina 11 resor till Las Vegas har mitt bagaget försvunnit vid 5 tillfällen. Dock har dom alltid kommit fram nästa dag och bagaget körs till hotellet där du bor. Men det är skönt att slippa behöva jaga underkläder och kläder, för det är ganska skönt att byta efter en dygns resa

När skall man åka till Las Vegas?

Det beror lite vad du vill göra.

Den sämsta tiden är egentligen perioden precis innan midsommar och till den 15 Juli.

Exakt den tid som jag åker.

Det är sjukt varmt och dyrare med hotell och flyg.

Men det är bra action med poker och skall man vara med mainevent så är man tvungen.

Det är då bättre (om man inte skall köra main event, men suger på att spela någon WSOP event eller bara insupa VM atmosfären) och åka från 1 juni  till 18 juni.

Flyg och hotell är billigare då.

I år är det extra bra att åka tidigare för att flera bra WSOP event går tidigare än förra året som tex megastack turneringen där du börjar med 15000 i startmarker (Buy-in $1500, och normalt får man bara 3 x dollar insatsen i marker) och med 1 timmas blinds och en oerhört långsam struktur där man börjar med 25/25.

Just denna missar jag tyvärr då jag kommer ned den 18 juli, men jag spelade den förra året och det var riktigt kul.

Klimatmässigt skall du hålla dig borta från Vegas Juni – Augusti. Om inte poker är det viktigaste  åk hellre i april. Pokern är bra då också men självklart så drar WSOP fler spelare till Vegas under sommaren

Från flygplatsen tar man normalt en taxi som kostar mellan $22 till $35 plus dricks.

Vissa chaufförer kör en ordentlig sightseeing och dom åker inte via strippen utan helst motorvägen.

Jag orkar inte tjafsa med chaufförerna utan det får kosta det vad det kostar.

MEN ifall det är första gången som ni åker till Vegas och ni landar vid 18 tiden eller senare, så säg till taxichauffören att du betalar $35 + dricks (Så säg totalt $40) ifall han åker via Strippen till hotellet.

För det är en upplevelse att komma med taxi på kvällen längs strippen och se alla neonljus. Det är magisk. Jag fick tyvärr inte uppleva detta första gången som jag åkte till Vegas. Men jag tror det är minst värt $40.

Men ni kan testa och se vad som händer ifall ni säger att ni prompt skall köra via strippen på taxameter.

Till Dybbans kompis ”Optikern” sade jag att han skulle stå på sig och ”tvinga” chauffören att ta Strippen. Jag sade inget om att Optikern skulle erbjuda taxichauffören extra pengar och Optikern höll ¨på att bli mördad.

Resan kostar nog runt $12 -15 ( jag vet inte helt exakt vad det kostar så ifall något har gjort resan via strippen från flygplasten  så får gärna ni berätta om det) men det kan ta lite längre tid – även fast den är kortare väg pga av trafiken.

Därför vill inte taxichauffören ta denna sträckning. Dels tjänar han mindre och han får mindre betalt.

Det finns andra alternativ.

Shuttlebuses som tar lite längre tid men du kommer fram och det kostar ca $7-8.

BYLINE-MATTIAS-2
 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB