Startsida / Inlägg

Kära svärson!

av Erik Rosenberg

Man frestas lätt att tro att de svenska pokerproffsen skulle vara riktiga svärmorsdrömmar, i alla fall om man ser den yta som förmedlas av oss i pokermedia. Jag har upprepade gånger framhållit att det svenska proffskollektivet är bra representanter för den blågula pokerscenen, och det är något jag står för. Det innebär dock inte att jag inte sett och hört både det ena och det andra under de drygt sex år jag rest runt på proffstouren. Låt oss dock för ett tag vända på den steken, och faktiskt prata om svärmorsdrömmarna. Eller snarare svärfarsdrömmarna. Nu har jag inte barn som är i den åldern, men jag är gammal nog att i teorin kunna ha vuxna barn. Säg att min hypotetiska 22-åriga dotter kommer hem och ska presentera sin nye pojkvän pokerspelaren. Vem i det svenska spelarkollektivet vill man helst ska stå utanför dörren, och vara en potentiell kandidat för många års julfiranden framöver? Här kommer min lista över Pokersveriges fem mest optimala svärsöner:

Doyle

1) Daniel Erlandsson.

Daniel ”Doyle” Erlandsson är förvisso en av Sveriges absolut bästa turneringsspelare, men det har inte något med orsaken till varför han är på den här listan. Den dagen Glimne skriver en bok om Svärmorsdrömmar i Svensk poker kommer Erlandsson att vara omslagspojke på boken. Är egentligen den optimala affischpelaren för poker, han är ”The Boy next door” som jänkarna säger.

timothy

2) Timothy Härold.

Linköpings stolthet är den där killen som man varje gång man träffar inser att man borde hänga mer med, men det blir aldrig av. Ett ärligt leende som öppnar många dörrar.  Har lite av den tidlösa, klassiska snällhets-looken. En modern ’Grabben hela dan’! Timothy, om det blir jul framöver kan vi skippa julklappsbytet och bara handla åt barnen!

 

Anton

3) Anton Fahlgren.

Har försökt förvilda sig lite genom att skaffa långt hår och skägg, men vi ser igenom det där. Trots att han tjänat sina pengar i två branscher med viss party- och röjarimage – poker och musik – är han ett riktigt hygglo.

Olof

4) Olof Haglund.

Att det vildaste Haglund gjort på touren är att göra kaninöron på ett dealfoto från europatouren säger en del. Olof Haglunds påse innehåller säkerligen Karlstads renaste mjöl, och då säger jag det helt utan några knarkreferenser. Lyckas med konststycket att vara en good guy utan att på något sätt vara mjäkig.

kroon

5) Oscar Kroon.

Kolla på karln. Man vill ju bara krama honom. Ser snäll ut. Är snäll. En del kanske skulle skrämmas av den långhåriga hårdrockslooken, men inte jag inte. Kroon är en kille av det rätta virket och skulle gärna få vara familj till mig. Möjligen skulle det också ge en sidobonus i form av livekomp till julsångerna framför öppna spisen!

Bubblare: Olle Niva, Dennis Berglin, Simon Mattsson, Dima Tchernykh, Anton Wigg, Alex Roumeliotis 

Det finns så klart några man helst inte ser står utanför den där dörren, utan att de för den skull på något sätt är osympatiska. Det är dock en helt annan story. Jag tar och avslutar denna hypotetiska odyssé med en utmaning till Dybban. Tänk dig ett hypotetiskt scenario där dina föräldrar skiljt sig, och mamma kommer hem med en ny fästman. Vilka är Pokersveriges fem mest optimala styvpappor om man är vuxen?

erik_24bit
 • Tjänstgörande sportredaktör: Jörgen Källström
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB