Startsida / Inlägg

Swedish Poker Hall of Fame

av Erik Rosenberg

Idag skrev vi på Poker.se en nyhet om att Pokerförbundet instiftat en Swedish Poker Hall of Fame, och att de två första invalen är Chris Björin och Dan Glimne. Det är långt ifrån någon hemlighet att jag är en sucker för utmärkelser, awards, listor och annat sånt lull-lull och min defaultinställning är därmed att jag välkomnar initiativet. Jag, liksom andra, har berört ämnet tidigare och uppmanat förbundet att göra just detta. Att hitta folk som förtjänar en sån här utmärkelse lär inte bli några problem; vad gällerde första invalen är Dan den person som jag främst förordat som den första kandidaten. Ingen har gjort mer för att popularisera pokern i Sverige än honom, och i min bok är han först. Som spelare torde Chris vara vårt förstaval, möjligen i konkurrens med Martin. Totalt sett utanför spelarbasen kan det finnas namn som kan konkurrera med Chris, men inte så pass att jag skulle vara i närheten av att påstå att Björin inte skulle vara ett bra namn. Det är två ytterst värdiga inval som görs första gången.

Mina farhågor med Hall of Fame ligger på PR- och tyngdplanet. Har förbundet anno 2016 resurser, ork och know-how nog för att skapa den cred ett sånt här projekt kräver och förtjänar? Det vet jag inte, men det lär tiden utvisa. Jag hoppas i alla fall på det, och jag gillar hur som helst att man vågar spänna bågen.

erik_24bit
 • Tjänstgörande sportredaktör: Jörgen Källström
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB