LCHF: Kladdkaka med mandelmjöl
avChoklad är egentligen det enda i godisväg jag tycker är riktigt gott och denna lågkolhydrat-kladdkaka är perfekt vilken dag som helst då du vill festa till det utan att höja blodsockret. Smakar ljuvligt ihop med en klick vispgrädde eller min sockerfria vaniljglass.
Ingredienser:
- 4 ägg
- 1 dl Stevia strö
- 150 gram smör
- 200 mörk choklad av hög kvalité (minst 70%)
- 1 tsk bakpulver (här hade jag inget bakpulver varav kakan blev lite platt)
- 2 dl mandelmjöl (jag använder ett ekologiskt från Bodystore)
- 1 krm vaniljpulver
Gör så här:
- Vispa ägg och Stevia pösigt.
- Smält smöret och lägg i chokladen så den också får smälta.
- Blanda alla ingredienser i ägg/socker smeten.
- Häll i en klädd form med löstagbarkant.
- Grädda 8 min på ca 190° varmluftsugn.
- Låt svalna. Ställ i kylen under natten – fantastiskt god dagen därpå.
Bakade och provsmakade den här igår – MYCKET god! Jag har min ”sockerdag” på lördagar, men det betyder inte att jag inte äter gosaker andra dagar också. Trevlig helg!