Trend o träning

Inspiration för dig som älskar träning och hälsa

Startsida / Inlägg

LCHF: Kladdkaka med mandelmjöl

av Anna
kladdkaka2.jpg
Choklad är egentligen det enda i godisväg jag tycker är riktigt gott och denna lågkolhydrat-kladdkaka är perfekt vilken dag som helst då du vill festa till det utan att höja blodsockret. Smakar ljuvligt ihop med en klick vispgrädde eller min sockerfria vaniljglass.
ingr_kladdk_stevia.jpg
Ingredienser:
  • 4 ägg
  • 1  dl Stevia strö
  • 150 gram smör
  • 200 mörk choklad av hög kvalité (minst 70%)
  • 1 tsk bakpulver (här hade jag inget bakpulver varav kakan blev lite platt)
  • 2 dl mandelmjöl (jag använder ett ekologiskt från Bodystore)
  • 1 krm vaniljpulver
Gör så här:
  1. Vispa ägg och Stevia pösigt.
  2. Smält smöret och lägg i chokladen så den också får smälta.
  3. Blanda alla ingredienser i ägg/socker smeten.
  4. Häll i en klädd form med löstagbarkant.
  5. Grädda 8 min på ca 190° varmluftsugn.
  6. Låt svalna. Ställ i kylen under natten – fantastiskt god dagen därpå.
Bakade och provsmakade den här igår – MYCKET god! Jag har min ”sockerdag” på lördagar, men det betyder inte att jag inte äter gosaker andra dagar också. Trevlig helg!
  • Tjänstgörande redaktörer: Akvelina Smed och Matilda Andersson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori, Patric Hamsch
  • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB