Startsida / Inlägg

Jag är bättre än Robert Laul

av Markus Wulcan

Den goe killen från Jonsered slår mig naturligtvis på fingrarna när det gäller en mängd saker. Han har (mycket) högre status i mediebranschen, har en roligare blogg, är bättre på att gå all in när det vankas utekväll, har spelat fotboll på högre nivå i a-lagssammanhang, tjänar mer, har en mer utpräglad Göteborgsdialekt (ja, detta är något bra!), har en tätare relation med Simon Bank, lyfter klart mer i bänkpress och kan i yrvaket tillstånd och med håret på ända detaljbeskriva Pelle Olssons taktiska direktiv till Jonas Lantto när motståndarna har ett helt ofarligt inkast på andra kanten vid en 4-0-ledning.

Efter att ni har tragglat er igenom ovanstående dravel tänker ni förstås: ”Va, vad sjutton kan det finnas kvar som den där Wulcan är bättre på än Den goe killen från Jonsered?”. 

Det är en fråga som jag själv har funderat på länge och väl, men så när jag läste det här föll plötsligt alla bitar på plats.

Webbtevestjärnan har alltså gått ner fem kilo på åtta veckor tack vare ändrade matvanor, pensionärsmorgongympa varje dag och tre rejäla gympass i veckan.

Jag har tappat åtta pannor på lika många veckor tack vare ändrade matvanor, Crossfit (satsans jobbigt, testa!) tre-fyra gånger i veckan plus inomhusfotboll och en och annan tjockisjoggingrunda. Seger med tre tunga kilo, med andra ord.

Den goe killen från Jonsered har som målsättning att väga 80 lätta efter sommaren. Det är mitt mål också. Tio kilo till ska väck.

Handsken är kastad, Robban!

Men är det här verkligen något att blogga om och intressant för allmänheten? undrar ni. Säkert inte. Men det är ett sätt för mig att hålla uppe motivationen och nu vet ni ju att ni inte ska försöka sticka till mig kakor i tid och otid när vi stöter (betona det ordet rätt, tack) på varandra. Men jag har ju en kollega som ni gärna får bjuda något sötsliskigt på. En bättre påse löst brukar gå ner.

Är inte detta en blogg om allsvensk fotboll med fokus på väst? Jojo, men jag har ju nämnt Pelle Olsson och Jonas Lantto. Och så vitt jag vet har de varit och spelat allsvensk fotboll här i krokarna vid flera tillfällen.

Blir det bättre kvalitet och mindre egocentrerade inlägg framöver? Det kan ni hoppa upp och sätta er på.

Mot 80 kilo!

PS På lördag är det ni som pallrar er ner till affären och köper Sportbladets allsvenska bilaga. Läsfest utlovas. 

 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB