Startsida / Inlägg

Rosenberg är klockren

av Markus Wulcan

Vi sticker emellan med lite Malmö FF.

För kommer det strålande allsvenska nyheter så gör det.

MFF:s stjärnvärvning borde få varenda klubbledare att jubla.

Och Markus Rosenbergs hemflytt innebär att AIK får en seriös konkurrent om guldet.

/////

För några veckor sedan kändes vår älskade lilla skitserie marginellt hetare än elitserien i bowling (alla klotkastarfanatiker får ursäkta här). Men AIK:s värvning av Teteh Bangura och Malmö FF:s rappa replik med Markus Rosenberg gör att temperaturen höjs avsevärt.

I en tid när profiler som Hysén, Mohamed Bangura, Mutumba, Ishizaki, Farnerud, Hamad och Selakovic med fler har lämnat allsvenskan av olika anledningar är namnkunniga förstärkningar förstås mer än välkommet – och det lär fler klubbar än de som rott i land prestigenamnen tycka. Teteh Bangura och Markus Rosenbergs ankomst gör att medias intresse blir klart större och det i sin tur borde locka fler åskådare till arenorna och fler åskådare innebär högre intäkter. Även sponsorerna gör garanterat tummen upp.

AIK har länge framstått som den stora guldfavoriten. Truppen är i stort sett intakt och kryddad med Bangura. De andra förväntade topplagen ser klart svagare ut jämfört med i fjol – ända till i dag då mästarklubben presenterade Markus Rosenberg.

Det är en klockren värvning på alla sätt. Förvisso får 31-åringen en väl tilltagen sign on-bonus plus marknadsmässig lön, men kostar inget i övergångssumma. MFF får en spelare som är minst lika himmelsblå i själen som Tobias Hysén är blåvit. Det är något som inte kan överskattas. Tränaren Åge Hareide förfogar nu över ett lag som ser sylvasst ut framåt, trots att Hamad har lämnat. Guillermo Molins lär få flytta ner på mittfältet igen och Rosenberg är spjutspetsen som den något mer tillbakadragne anfallspartnern Magnus Eriksson ska servera bollar till. Och i Champions League-kvalet till sommaren är Rosenbergs erfarenhet från spel i en rad stora ligor naturligtvis ovärderlig.

Plötsligt ser det ljust ut igen för Malmö FF.

Björn Wesström och Daniel Andersson har gjort sitt.

När kontrar Jesper Jansson, Stefan Andreasson och Håkan Mild?

En klubb till som kommer att finnas med där uppe i höst? BK Häcken kan bli en joker.

/Markus Wulcan

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB