Startsida / Inlägg

Föga förvånande att Mild hoppar av

av Markus Wulcan

Men ändå en tung nyhet som GP dragit loss så här på söndagskvällen.

Jag som satt här i godan ro och filade på trupperna till den allsvenska bilagan.

Det framgår dock inte av artikeln exakt när Håkan Mild ska sluta som sportchef för IFK Göteborg, men enligt GT säger styrelsemedlemmen Tore B Carlsson att det sker någon gång i vår.

Åtta år på den utsatta posten är lång tid, och det är nog mer slitsamt än man kan tro. Smått orimliga krav från alla håll och kanter och en telefon som ringer dygnet runt (utom just i kväll då den är avstängd). Håkan har alltid sagt till mig att han tar ett år i taget och han har under flera år haft en rad sidoverksamheter.

Som en bowlingbar eller vad det nu är i Trollhättan, och så är han storägare i glassföretaget Lejonet & Björnen som frugan Katarina sköter den dagliga verksamheten för. Allt sammantaget är det inte förvånande att han väljer att satsa på en civil karriär.  Nu ska han enligt GP:s uppgifter bland annat plugga på IHM.

Var sak har sin tid. Frågan är förstås vad som händer nu. Vem tar över? Advokaten Carl Fhagers namn är nog det som de flesta tänker på spontant och han hade säkert varit en bra kandidat. Men jag tror inte att han är intresserad i nuläget. Säkert glad om han får frågan, men han är verksam i en del av fotbollsbranschen som är väldigt lukrativ. Pratar vi pengar tjänar han väldigt mycket mer på att göra det han gör i dag än att bli sportchef för IFK Göteborg. Dessutom har han nyligen rekryterat Stefan Selakovic till advokatbyrån MAQS och håller på att bygga upp en stooor verksamhet tillsammans med agenten Patrick Mörk.

Det lär väl ge sig. En rad namn lär ploppa upp framöver, var så säkra.

Jag gissar att Håkan Mild på ett eller annat sätt kommer att vara verksam i Blåvitt ändå. Kanske som styrelsemedlem?

Hur ska man då summera hans tid som sportchef i IFK Göteborg?

Inte helt lätt. Han har ju gjort en rad misslyckade mångmiljonvärvningar, men naturligtvis många bra också. Han har lett klubben till ett SM-guld, två cup-guld och sålt spelare för mer än 150 miljoner.

Även om det också blev tre raka sjundeplatser så har han gjort IFK Göteborg till en stabil förening igen med god ekonomi. Dessutom var han drivande bakom bygget av nya Kamratgården, till och med ner på detaljnivå.

Personligen kommer jag att sakna Håkan Mild. Han har alltid stått upp när det blåst snålt och varit rakryggad och lättillgänglig. Vi har haft några duster genom åren och han har väl inte direkt hjulat av lycka när jag dragit loss transfernyheter, men det är sådant som tillhör jobbet.

Tänka sig, varken Håkan Mild eller Tobias Hysén på Kamratgården i vår. Den såg man inte komma i höstas. IFK Göteborg börjar kännas profillöst.

Till sist: Håkan, jag har en plats ledig på mittfältet i succékorplaget FC Lysekil den här säsongen. Där ställs det garanterat inga jobbiga frågor om spelartransfers och miljön är, kan man väl säga, avslappnad.  Du har mitt nummer och är varmt välkommen. Och det sägs att två av dina gamla lagkamrater redan är i full gång med att provträna …

 

 

 

 

 

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jörgen Källström
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB