Startsida / Inlägg

Allsvenskt race i rätt bra tempo

av Markus Wulcan

Det är en del att stå i nu skulle man kunna säga.

Och så har man en (ideell) blogg att sköta som blir lidande när man är överhopad av massa andra uppdrag, men jag har en grymt roligt jobb och gnäller verkligen inte.

Eftersom ni är kusligt nyfikna på hur en arbetsvecka kan se ut för en sketen frilansjournalist som uteslutande jobbar för Aftonbladet så kommer här ett exempel.

I fredags.

13.00. Intervju med Mikael Stahre Kamratgården till allsvenska bilagan.

14.30. Hemma hos-intervju hos en Blåvittspelare till allsvensk bilaga.

17.05. Flyg till Helsingfors och sen buss till Lahtis för att följa Charlotte Kalla under världscuptävlingen. Skrev ett inför-knäck när jag kom fram.

I lördags

Ett gäng skidtexter till webb och papper. Fortsatte sedan att jobba med allsvensk bilaga. Undvek sjöslaget på stan (de kan kröka, finnarna). Kvalitetsmessade lite med Den goe killen från Jonsered, som tydligen tyckte att det var lika bra att lägga ut den konversationen på twitter till sina 25 000 följare eller vad han har och då kan ju lika gärna ni också få ta del av skarphjärnornas messande.

mess

I söndags

Ett gäng skidtexter till webb och papper. Skrev sedan ut en lång hemma hos-intervju med en Åtvidabergspelare på ett flygplatshotell i Helsingfors. Fick loss nyheten om att May Mahlangu var på plats i Göteborg. Skrev den blixtsnabbt till webben. Snackade sedan med Marcus Berg om succén i kaosderbyt mot Olympiakos och bidrog med det snacket till en text.

I måndags

Fakirflyget hem till Göteborg. Landade 08.10. Snabbt hem, sov en timme, svidade om och drog ner till Helsingborg med bilen för hemma hos-intervju hos en HIF-spelare kl 13.00. Sen blixtfärd med Ferrarin (jaja, V70:n) hem igen för att hämta kidsen på dagis klockan 16.30. Lek med dom i några timmar, nattning och sen iväg på fotbollsträning med superdupermegaheta korplaget FC Lysekil mellan 20-21.30. Några fina tekniska prestationer, som en Ronaldorush (håhåjaja), blandades med uselt försvarsspel och överarbetade dribblingsraider å det grövsta. Helt slut efteråt och en bättre kebabsallad på det.

I går

08.00. Blåvitt kallade till presskonferens. Hade för mycket bilagejobb och hann inte med det egentligen, men man ville inte missa när May Mahlangu presenterades, speciellt inte när jag i söndags drog loss nyheten att han skulle bli officiellt klar under just tisdagen. Åkte dit, fick order om att filma hela spektaklet med datorn (!), twittrade om allt som hände, tog några bilder, lämnade sedan egna citat från spelaren och Håkan Mild till två olika webbtexter. Sedan hem och slänga ihop en topp tio-lista över allsvenskans hetaste nyförvärv. Efter det skriva ut bilageintervjuer innan det var dags att åka upp till Blåvitts U21-match mot BK Häcken (4-0) för att få en Stahre-kommentar om Mahlangu. Han var pratglad värre: ”En bra spelare till ett bra lag så det är bra”. Bilagejobb hela kvällen på det.

I dag

10.00. PT-pass på Crossfit Gårda. Helvetes jobbigt och nyttigt för en med slapp buk. Sen bilagejobb till kl 22.30. Precis skrivit färdigt en hemma hos-text och nu sitter jag här och uppdaterar bloggskrället med massa meningslöst dravel som väl inte en jävel bryr sig om.

Hur det ser ut i morgon?

Bilagejobb hemifrån hela dagen. 16.30 avresa till Jönköping. 19.00 HV71-Örebro på schemat.

Sedan blir det bilagejobb hela helgen och förmodligen några dagar in i nästa vecka. Jag har hand om Åtvidaberg, Helsingborg, Falkenberg, Elfsborg och IFK Göteborg så det är en del att pilla med.

Men annars är det rätt lugnt, tackar som frågar.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB