Startsida / Inlägg

Farnerud är tillbaka i Göteborg

av Markus Wulcan

Ni som följer mig på twitter vet att Pontus Farnerud kommer att se IFK Göteborgs hemmapremiär mot Malmö FF den 7 april på plats på Gamla Ullevi.

– Jag har redan köpt en flygbiljett, sa skåningen då.

Men inte nog med det. Pontus Farnerud har tagit en paus från det ljuva livet i södra Frankrike och på Mallorca för att tillbringa en vecka i staden som var hans hem under två säsonger.

– Jag älskar ju Göteborg, men vädret alltså. Fan vad regnar, säger han till den här bloggen på torsdagskvällen.

Men det är inte bara en nöjestripp. 33-åringen ska representera den Mallorcabaserade mäklarfirman Mallorca Site på Svenska Mässan i helgen.

– Det ska bli kul. Kan vara ett bra sätt att få in en fot i den branschen. Jag ska vara med och hjälpa till lite och berätta om Mallorca och hur det är att ha hus där, säger Farnerud som också kommer att hälsa på sina gamla lagkamrater.

– Klart jag ska upp till Kamratgården. Men dålig tajming med matchen i morgon (mot Öster i Växjö), så det får bli på måndag eller tisdag.

Men det handlar inte bara om en ren artighetsvisit, utan den förre mittfältsstjärnan verkar ha stora planer.

– Trots att Mahlangu verkar komma nu så tycker jag att laget har för få centrala mittfältare. Så jag ska signera ett kontrakt också. Eller så tar jag över efter Håkan, säger Farnerud och garvar.

* Vad tycker du om Mahlangu?

– Grym spelare. En av allsvenskans bästa.

* Hur är det med din höft nu för tiden?

– Efter jul hade jag fruktansvärt ont. Men jag kör stenhårt med rehaben nu och det börjar bli bättre. Jag hoppas ju kunna spela lite fotboll på lägre nivå framöver, säger Pontus Farnerud, som lär återkomma i den här bloggen framöver, var så säkra.

************

På tal om Mahlangu.

Var uppe och snackade kort med Micke Stahre i dag. Frågade kort var sydafrikanen håller hus. Fick bara ett stort flin till svar. Affären lär bli officiell inom kort.

************

Man undrar ju vad Sam Larsson har gjort U21-landslagets förbundskapten Håkan Ericson för ont. I stället blev alltså Nicklas Bärkroth och Simon Kroon uttagna i truppen mot Malta. Jag vill inte dissa Bärkroth och Kroon, absolut inte, men att Sam Larsson inte tar en av de två platserna är inget annat än obegripligt. Det tror jag definitivt att de flesta håller med om, oavsett lagtillhörighet. Hade velat höra Ericsons motivering där.

Siffror och statistisk är verkligen inte allt, men nedanstående uppgifter från i fjol säger ändå en del:

Kroon (MFF) startade en match, gjorde 16 inhopp, två mål och en assist.

Bärkroth(BP)  startade 13 matcher, gjorde 10 inhopp, två mål och tre assist.

Larsson (IFK G) startade 23 matcher, gjorde sex inhopp, fyra mål och åtta assist.

Också märkligt att BK Häckens fältherre Simon Gustafsson inte platsar. Han var väldigt, väldigt bra i fjol och kommer att bli a-landslagsman på sikt.

************

Trist om Häckens förde detta lagkapten Mohammed Ali Khan lämnar för Kina. Allsvenskan blir ännu en profil fattigare. Samtidigt är det förstås enkelt att förstå mittbacken. Vem hade tackat nej till de pengarna? Tur att Hisingsklubben har rätt gott om spelare på den positionen i alla fall.

Och stackars, stackars Tobias Hysén. De allsvenska mittbackarna lämnar honom inte i fred trots flytten till Shanghai. Först hängde Niklas Backman på till den kinesiska ligan, nu verkar det som att Ali Khan följer efter. Men kul att det bli lite svenskintresse där borta i alla fall.

*************

Och nu över till blandad bildfest.

Ni som är flitiga besökare här vet ju att min fina kollega Uddevallas Finest inte gärna åker upp till Kamratgården utan att ha på sig sin sin överlevnadsdräkt, men om IFK Göteborgs sportchef avgår och solen skiner kan även den bäste göra ett undantag. Då är det i stället gå bort-stassen som gäller.

bild-3

 

En av profilerna i idrottssverige. Även Håkan Mild syns på bilden.

 

Om semestern i Miami var bra?

Äh, bara massa strand, sol, takpooler och drinkar. Undvik.

bild-33

 

bild-2

 

En klassisk turistbild som man skickar hem till morsan.

 

Allsvensk bilaga var det visst jag skulle pyssla med i kväll, ja.

Ner i gruvan igen.

Hej så länge.

 

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jörgen Källström
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB