Startsida / Inlägg

Hörde ni?

av Markus Wulcan

Pyset.
Ljudet när luften gick ur IFK Göteborgs säsong.
För så känns det verkligen efter den fjärde raka förlusten och den fjärde raka matchen utan mål framåt.
AIK var en klass bättre på det mesta. Celso Borges och Nabil Bahoui gjorde stundtals som de ville.
Inte bara Alvbåge ska få skit för det där målet. Bjärsmyrs lilla pet i momentet innan imponerade inte så där våldsamt mycket.
Till och med Mikael Stahre såg uppgiven ut emellanåt.
Är bensinen slut?
Klart är att spelarna har matchats fel under den här intensiva perioden. Nyckelspelare är slitna, väldigt slitna på sina håll. Samtidigt skriker laget efter förstärkningar och där har Mats Gren än så länge gått bet. Jag vet att det jagas intensivt efter en offensiv spelare. Som det är nu när Blåvitt spelar med en ensam anfallare är man totalt ofarligt i straffområdet. Ingen kan ta hand om inläggen, när de väl kommer.

****

Såg ni Gustav Svenssons glidtacklingar? Ruggigt vassa, Håkan Mild style.

Daniel Sobralense var pigg värre inledningsvis, men mattades som väntat.

****

Fyra raka förluster kan mycket väl vara sex på söndag. Ett stukat självförtroende, en offensiv som inte fungerar, målvaktsspelet svajar… jag kan inte se hur IFK Göteborg med dagens form ska kunna krångla sig förbi Rio Ave borta på torsdag. Och sedan maskinen Malmö FF i Skåne på söndag. Det kan bli en jobbig höst för Stahre och Gren.

******

Ni är några vänliga själar som frågat om jag åker med till Portugal på torsdag och köra samma koncept som i Slovakien och Ungern senast med, vad det verkar, någorlunda uppskattad närvarokänsla. Svaret är tyvärr nej. Känns framför allt trist att missa Sam Larssons kompis Prioritet-Nisse in action.

******

Som jag twittrade i går: Carlos Strandberg till Dortmund-affären är inte död. Man skulle bra gärna vilja veta vad som händer bakom kulisserna där. Jag ska självklart försöka ta reda på det.
Klubbarna var ju i praktiken överens, annars hade Carlos aldrig fått åka till Tyskland på läkarundersökning, den saken är klar.

********
Underbar inramning på Gamla Ullevi i kväll. Man önskar att det var så varenda match. Allsvenskan är i sina bästa stunder fantastisk i form av stämning och underhållning.

********

Har slitit med Sportbladets Ligabibel typ hela juli och fram till i dag. Nu skickas den på tryck. I en butik nära dig om någon vecka eller så.

********

Visst har ni varit i Lysekil i sommar? Känns som att min hemstad har fått ett rejält uppsving i år. Mina besök där i juli, med en och annan kväll på stan, varvat med intensivt krabbfiske med sönerna, får +++++.

*****

Hög tid att sätta tänderna i Hockeybilagan. Jag tar semester  en annan gång.

Sköt om er!

 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB