Startsida / Inlägg

Bra dubbelvärvning, Blåvitt

av Markus Wulcan

Har haft stresstålighetsträning i dag.
Drog slutligen loss den här nyheten, som jag jobbat med ett bra tag, strax före hämtning på dagis.
Skrev rackarns fort och hämtade treåringen och femåringen som protesterade vilt. Det var regnkläder, stövlar, skor och nallar och fan och hans moster  i en salig röra. Tog 30 minuter att komma därifrån.
Samtidigt plingade telefonen oavbrutet. Försökte svara folk på twitter och blev uppmärksammad på att jag felaktigt skrivit att Tom Pettersson har utgående avtal (han har fram till nästa sommar med Åtvid). Fick ringa in och ändra det samtidigt som jag i praktiken fick släpa med kidsen till mataffären och gå en ny, tuff holmgång där, och telefonen plingade på i samma takt.
Nallarna skulle absolut åka på bandet i kassan och jag hade brådskande mejl att skicka iväg.
Helt enkelt en extra intensiv dag som småbarnsförälder och jag är fortfarande svettig.
Just nu tackar jag gud för Netflix och ”Pablo” och en kvarts lugn och ro så att jag hinner skriva det här (nähä, nu ska det visst göras ”specialsoppa” precis bredvid datorn.
Men skit i det nu.
Tom Pettersson och Mikael Boman känns som två gedigna värvningar av Mats Gren. Sportchefen vill ju ha mer spelande mittbackar och där passar Pettersson in väldigt bra. Trollhättesonen har gjort en kanonhöst i Åtvidaberg, främst som defensiv innermittfältare. Men i Blåvitt är han främst tänkt som Kjetil Waehlers ersättare och kommer att bli en stor tillgång, det är jag övertygad om. Han har definitivt potential att utvecklas ännu mer.
Och så har vi då Mikael Boman, som känns som en klockren Blåvittspelare. Stor, stark, jobbar som satan i 90 minuter och lägger inga fingrar emellan. Han är den nye Hannes Stiller. Och det är inte illa pinkat att ha tryckt in 18 bollar för HBK på två säsonger. Men tveksamt om han är tänkt som startspelare i detta läget. Vibe och Engvall rår han inte på, men dansken kan ju bli såld i vinter. Boman är en mycket bra truppspelare som kan komma in och förändra matchbilden.
Dessutom är båda nyförvärven relativt billiga. Boman är bosman och kommer inte att få någon topplön. Pettersson kostar uppskattningsvis en halv mille eller något och är heller inte speciellt dyr i lön.
Varken Pettersson eller Boman är några jättespetsvärvningar, men väl gedigna och duktiga allsvenska spelare som kommer att tillföra kvalitet och bredda truppen på ett bra sätt.

Jag har också uppgifter som gör gällande att Kenneth Zohore ”med största sannolikhet” inte fortsätter i Blåvitt nästa år. En hög, redan fastställd övergångssumma i kombination med danskens loja attityd verkar fälla avgörandet. Men ingen kan snacka bort hans vänsterfot, det har han visat prov på under sina få minuter i allsvenskan.

*****
Snart hög tid att åka iväg och dominera på inomhusfotbollen med FC Lysekil. Kan nog bli en och annan tunnel skulle jag tro.

*********
Vad tycker ni om värvningarna och Mats Grens jobb så här långt?

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB